Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGOUDIMOS LINES ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την ακτοπλοΐα του νησιού, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του  inkefalonia.gr κατατέθηκε η πολυπόθητη αίτηση στο Σ.Α.Σ. όσον αφορά την ανάληψη της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Την αίτηση την κατέθεσε η εταιρία Agoudimos Lines και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πλοίο όταν πάρει το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του τον ερχόμενο Μάιο, λύνοντας έτσι πολλά από τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αργία της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής.

Η εταιρία -και της αξίζουν πολλά μπράβο γι΄ αυτό -  κινήθηκε αυτόνομα και πήρε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για το νησί μας, καταθέτοντας την πολυπόθητη αίτηση για την ανάληψη της ακτοπλοϊκής γραμμής, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των Κεφαλλονιτών της βόρειας Κεφαλονιάς, της Παλικής και όχι μόνο, που προσπαθούσαν μέσω Κυλλήνης  να φτάσουν στην Πάτρα.

Το πλοίο, που αναμένεται να μπει στην γραμμή, δεν έχει ξαναδουλέψει στην Κεφαλονιά και μέχρι πρότινος έκανε την διαδρομή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι.

Πλέον, η εταιρία έκανε το πρώτο και σημαντικότατο βήμα και αναμένει τις κινήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας , του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι η πολιτεία θα στηρίξει την γραμμή Πάτρα – Ιθάκη.

Όπως μάθαμε, το πλοίο θα είναι αρκετά μεγάλο, γρήγορο και αξιόπλοο, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των νησιών μας!

                                                                                                                                                                                         Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

ΠΗΓΗ:.inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου