Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ…

Οι παιδικές φωνές έφευγαν από το χώρο του γηπέδου, πετούσαν πάνω απ’ τα περνάρια και τις ελιές και μας υποδέχτηκαν πολύ πριν φτάσουμε στο γήπεδο. Ξέρετε, τα παιδάκια αγαπάνε  πολύ το ποδόσφαιρο και σ’ αυτό το γήπεδο μπορείς να δεις αυτό που θέλεις και που δεν ξέρεις αν θα το ξαναδείς σ’ όλη σου τη ζωή! Το καθαρό ποδόσφαιρο και την μεγάλη, καθαρή αγάπη που έχουν παιδιά γι αυτό και σε κάνει να νομίζεις ότι αυτά τα παιδιά δεν τρέχουν πίσω από την μπάλα, άλλα πίσω από ένα όνειρο…!

Ο προπονητής των δύο παιδικών τμημάτων, ο Μάκης ο Βώρος μας λέει: " Όταν δημιουργήσαμε αυτές τις ομάδες, η αλλιώς, όταν ανοίξαμε το γήπεδο για τα παιδιά, είχαμε ένα σκοπό. Ότι ο σκοπός του ποδοσφαίρου, είναι  πρώτα η «κοινωνικοποίηση», ο σεβασμός και η αγάπη μεταξύ τους, η συνήθεια της άθλησης στην ελεύθερη ώρα τους κι ύστερα το μέλλον του «Οδυσσέα» μέσα από τα νέα ταλέντα που θα προκύψουν". 
Πόσα παιδιά είναι?
"Πενήντα παιδιά που δείχνουν ότι στη Βόρεια Ιθάκη υπάρχει ζωή! Η παιδική ομάδα του «Οδυσσέα» θα συμμετάσχει επίσημα στο τοπικό πρωτάθλημα από την αρχή του καινούργιου χρόνου.  Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από παιδιά τετάρτης, πέμπτης και έκτης τάξης, ενώ τα μικρότερα θα ετοιμάζονται για τα επόμενα χρόνια".
Ευχαριστημένος? 
"Μα φυσικά. Πώς να μην είσαι ευτυχισμένος όταν διδάσκεις τα παιδιά? Εξάλλου τα παιδιά δεν είναι ευτυχία?"
Όση ώρα μιλούσα με τον Μάκη (δεν μπορούσα να τον κρατήσω περισσότερο γιατί τα παιδιά ανυπομονούσαν να ξεκινήσουνε την προπόνηση), η Αλέκα γύριζε όλο το γήπεδο με την φωτογραφική μηχανή στο χέρι, στο κυνήγι του... ποδοσφαιρικού αστέρα του μέλλοντος! Φεύγοντας, η χαρά των παιδιών είχε κολλήσει και σ’ εμάς κι εκείνες τις στιγμές  ξεχάσαμε ότι ο κόσμος αυτή την εποχή είναι γεμάτος προβλήματα! Βλέπεις, ένα γήπεδο γεμάτο παιδιά, είναι μια όαση που σε γαληνεύει, σε κάνει να ξεχνάς την πραγματικότητα και θέλεις να «ζήσεις» κι εσύ εκεί, γεμάτος χαρά και αθώα όνειρα!

                                                                                    Αrian Muraj




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου