Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


Ο Αύγουστος, πάντα ύπήρξε για μένα ένας ξεχωριστός μήνας που απ όσο θυμάμαι μου χάρισε όμορφες αναμνήσεις εκτός από μια, το θάνατο του πατέρα μου που έγινε Αύγουστο.
Ο Αύγουστος του 2015 θα μείνει στις αναμνήσεις μου ενωμένος με την Λυσιστράτη του Αριστοφάνη.
Οι "ΜΑΣΚΕΣ" ξεκίνησαν τις πρόβες νωρίς - νωρίς και κυριολεκτικά Ιούνιο και Ιούλιο τα δώσαμε όλα!
Πολλές ώρες, πολλή  δουλειά, πολύς ιδρώτας, πολλές φωνές αλλά και πολλά γέλια.
Οι παραστάσεις ξεκίνησαν τον Αύγουστο στο Αργοστόλι και ειλικρινά εκείνη η βραδιά ήταν καταπληκτική απ όλες τις απόψεις.
Στη συνέχεια παίξαμε στα Αντυπάτα της Ερύσσου, στο Ληξούρι, τα Ομαλά, παντού με επιτυχία και με άφθονο χειροκρότημα και τελικά 29 Αυγούστου φτάσαμε στην Ιθάκη.
Σάββατο με Πανσέληνο!

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να παίζεις στη σκηνή και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι να σε κοιτάζει από την αγκαλιά του ουρανού και να σε μαγεύει.
Στην Ιθάκη, πράγματι είχαμε μια μαγική βραδιά.
Κατ αρχάς, από την πρώτη μας τηλεφωνική επαφή με το Δήμο Ιθάκης, είχαμε μια τέτοια αντιμετώπιση, που δεν την είχαμε συνηθίσει.
Ο υπεύθυνος του Δήμου Ιθάκης με τα Πολιτιστικά, κος Πάνος Δόριζας στάθηκε πλάϊ μας σαν ένας ζεστός φίλος και ένας θαυμάσιος συνεργάτης.
Πιστέψτε με στην Ιθάκη φυσάει ένας διαφορετικός αέρας στα πράγματα του Δήμου σε σημείο που ένιωσα αμήχανα εγώ που προερχόμουν από το "Μητροπολιτικό νησί" που λέει ο λόγος.
Τη μέρα που πήγε στην Ιθάκη το συνεργείο διαφήμισης ο κος Δόριζας ήτανε πλάϊ μας. Οι Δημοτικοί υπάλληλοι εξυπηρετικοί και ευγενείς και οι διαδρομές σε όλο το νησί, γιατί το γυρίσαμε όλο λόγω διαφήμισης από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, μαγικές. Πανέμορφο νησί μα την αλήθεια. Πανέμορφο!
Σάββατο 29 Αυγούστου με Πανσέληνο η Λυσιστράτη ανέβηκε στη σκηνή και ο λόγος και η σάτιρα του Αριστοφάνη ξαναζωντάνεψε και τα γέλια και τα χειροκροτήματα των θεατών έκρυψαν άπειρες φορές τα λόγια των ηθοποιών.
Ένα κοινό Καταπληκτικό. Όχι γιατί γελούσαν και χειροκροτούσαν, παντού το ίδιο γινότανε. Αλλά γιατί αντιδρούσαν σε σημεία της παράστασης που έδειχνε ότι είχες να κάνεις με ένα κοινό "ψαγμένο" με ένα κοινό που δεν στέκεται στα "χοντροκομένα" αστεία που έτσι κι αλλιώς έχει πολλά τέτοια ο Αριστοφάνης, αλλά "έπιανε" κι εκείνα τα "ψιλά" αυτά που είναι "κρυμένα" κάτω από τον Αριστοφανικό λόγο, αυτά που καυτηριάζουν, αυτά που δίνουν μηνύματα.
Ειλικρινά χάρηκα αφάνταστα αυτό το Υπέροχο κοινό.
Μετά την παράσταση βόλτα στο πανέμορφο Βαθύ και χαλάρωμα στο soylatso
με ποτό και κουβεντούλα με το ολόγιομο φεγγάρι ως τα χαράματα.
Μαγική βραδιά στην Ιθάκη.
Την Ιθάκη του Ομήρου, την Ιθάκη του Οδυσσέα, την Ιθάκη του Καβάφη, την Ιθάκη της Ελλάδας, την Ιθάκη του Κόσμου.
Ευχαριστώ.
Μη θέλετε τώρα να σας βάλω και φωτογραφίες, το χετε μάθει φαντάζομαι ότι δεν ξέρω τέτοια κόλπα. Να λέτε ευχαριστώ που ξέρω να γράφω και να δημοσιεύω ένα κείμενο.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

Από το F.B. του Μάνου Θανόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου