Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Β.ΙΘΑΚΗΣ


Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Β.Ιθάκης απέστειλε ο  πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ιθάκης Γιάννης Τρέλλης προς  την Δνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεφ/νιας & Ιθάκης. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι
Ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού κ. Κώστα Κανέλλο, ότι την επόμενη εβδομάδα και μέχρι να οριστούν οι αναπληρωτές δάσκαλοι, το σχολείο δεν θα λειτουργήσει. Το πρόβλημα προκύπτει επειδή δεν έχουν καλυφθεί τα κενά των αναπληρωτών και με τους δύο δασκάλους που υπηρετούν στο σχολείο είναι αδύνατη η λειτουργία του. Η ακατανόητη αυτή εξέλιξη στο «σύγχρονο» κόσμο μας, υποχρεώνει εμάς να απαιτήσουμε την άμεση λύση του προβλήματος και εσάς να τη βρείτε. Λύσεις υπάρχουν και αναζητούμε την θέληση. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο Δημοτικό του Βαθέως με εκατό πέντε (105) μαθητές υπηρετούν εφτά (7) δάσκαλοι, ενώ στο Σταυρό με εξήντα δύο (62) μαθητές, δύο (2)!!! 
Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι στο Νηπιαγωγείο Πλατρειθιά δεν έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για αντίστοιχους με τους παραπάνω λόγους. 
Όσο για την πρότασή σας να προσέρχονται οι μαθητές στο σχολείο και να παραμένουν στο προαύλιο για μερικές ώρες!!! (;;;) την παραπέμπουμε για γνωμοδότηση σε… ειδικούς…

                                                                              Ο πρόεδρος

                                                                          Ιωάννης Τρέλλης

Κοινοποίηση
Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης
Ιόνιων Νησιών
Κ. Κων/νο Γκούση, Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου