Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ


Το συγκεκριμένο παράξενο αντικείμενο έγινε αντιληπτό πριν 2 εικοσιτετράωρα από τον γνωστό ψαρά της περιοχής του Φισκάρδου Γεράσιμο Αντύπα, ο οποίος το συνάντησε για πρώτη φορά με το καΐκι του ανοιχτά έξω από την παραλία Δαφνούδι. 
Είναι προς τιμήν του που αντέδρασε και ενήργησε αμέσως ο ίδιος. Χωρίς να διαθέτει κάποιο εξειδικευμένο ρυμουλκό, με πολύ μεγάλη προσπάθεια ρυμούλκησε με το αλιευτικό καΐκι του το παράξενο αντικείμενο από εκεί που το είδε. Το μετέφερε γιατί από την εμπειρία του γνώριζε ότι από εκεί περνούν μεγάλα καράβια και θα μπορούσε να υπάρξει σύγκρουση. Το μετέφερε λοιπόν ο ίδιος στην Έμπλυση και το αγκυροβόλησε εκεί για να προστατεύσει τα διερχόμενα πλοία. Ο ίδιος ενημέρωσε τις Λιμενικές αρχές. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Κο Γεράσιμο Αντύπα.
 Επειδή έχουν αναδημοσιευθεί στα κοινωνικά μέσα αρκετές φωτογραφίες σας παρουσιάζουμε τι ακριβώς είναι το αντικείμενο αυτό, καθώς με τη βοήθεια ισχυρού ζουμ φωτογραφικής βλέπουμε ξεκάθαρα το τι αναγράφεται πάνω. Υπολογίζουμε ότι έχει σταματήσει περίπου 80 μέτρα από την ακτή και έχει χρώμα όμοια με αυτό που έχουν τα πολεμικά πλοία. Είναι κυλινδρικό σχήμα και περίπου 5 μέτρα μήκος. Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε δείχνουν σχετικά εμφανώς τα γράμματα που αναγράφονται πάνω. Η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η The Anup Engineering Limited με έδρα την Ινδία και είναι κύλινδρος από ένα μάλλον κρατικό project παραγωγής ενέργειας από σκουπίδια στην Αγγλία. http://en.wikipedia.org/wiki/Teesside_EfW_plant
Το πώς βρέθηκε στην θάλασσα παραμένει άγνωστο...






ΠΗΓΗ:kefalonitis.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου