Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

O ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ:
Την Παρασκευή 24.04.2015 θα γίνουν ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε περιοχές της Ιθάκης και συγκεκριμένα στο ΒΑΘΥ, ΦΡΙΚΕΣ, ΜΑΡΜΑΚΑΣ, ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑΣ και ΚΙΟΝΙ. Οι ψεκασμοί αφορούν κοινόχρηστους χώρους και διενεργούνται με εγκεκριμένα σκευάσματα σε μη πολυσύχναστες ώρες. Σε περιοχές που απαιτούν προστασία χρησιμοποιείται βιολογικό σκεύασμα που δεν έχει επιπτώσεις σε ανθρώπους και ζώα.
∆εν προβλέπονται ψεκασμοί σε ιδιωτικούς χώρους (κατοικίες). Στις περιπτώσεις αυτές επιβάλλεται η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας, η αποφυγή εστιών στάσιμων νερών, καθώς και ο ψεκασμός με ιδιωτικά μέσα των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών.

ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ:
Βαρέλια με νερό.
Στέρνες.
Στάσιμα νερά σε κήπους.
∆ιακοσμητικές λιμνούλες.
Τα πεταμένα, άχρηστα λάστιχα αυτοκινήτων.
Στα αποχωρητήρια.
Βόθροι που λόγω βλάβης επιτρέπουν την είσοδο μέσα σε αυτούς.
∆εξαμενές νερού «ντεπόζιτα» στις ταράτσες των οικιών.
Τα πεταμένα κονσερβοκούτια.
Τα πιάτα κάτω από τις γλάστρες.
∆ιάφορα ακάλυπτα δοχεία που διατηρούν στάσιμο νερό περισσότερο από μια εβδομάδα.
Γκαζόν

ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Επιτυγχάνεται με τη προστασία του χώρου διαβίωσης, με τις λεγόμενες απωθητικές κρέμες που επαλείφονται στο δέρμα του υποψήφιου ξενιστή, τη χρησιμοποίηση κουνουπιέρας και τη χρήση απωθητικών ουσιών (πλακέτες – σπιράλ κτλ). Όλα αυτά τα μέτρα είναι καθαρά προφυλακτικά και δεν μειώνουν τον ήδη υπάρχοντα πληθυσμό απλώς αποτρέπουν την επαφή των κουνουπιών με το σώμα του ξενιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου