Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70 ΕΥΡΩ

Προς
1. Υπουργείο Εσωτερικών
2. Υπουργείο Οικονομικών & Εθνικής Οικονομίας
                                                      Kοιν
                                            Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
                                            Βουλευτή Κεφ/νιας & Ιθάκης

           Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί 
Σας παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτό το αίτημά μας προκειμένου τα μικρά νησιά , όπως είναι η Ιθάκη, εξαιρεθούν από το νόμο  που πρόκειται να ψηφιστεί για υπαγωγή τους στο καθεστώς της αποκλειστικής χρήσης κάρτας για συναλλαγές άνω των «70» ευρώ. 

Ο δήμος Ιθάκης όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε πληθυσμό ανερχόμενο στους 3.100 κατοίκους και απολάμβανε ως εκ τούτου όλων των σχετικών προνομίων και κυρίως το προνόμιο του αφορολόγητου. Αυτό είχε ως αντίκτυπο να δημιουργούνται ισχυρά κίνητρα προκειμένου οι κάτοικοί του να παραμένουν στο νησί, αποφεύγοντας έτσι την ερήμωσή του και την πληθυσμιακή του αφαίμαξη. Κατά την τελευταία όμως απογραφή, εκ λάθους και εκ παραδρομής ενεγράφησαν στον μόνιμο πληθυσμό του Δήμου μας και αλλοδαποί ευρισκόμενοι πρόσκαιρα στο νησί και έτσι εντελώς εικονικά ο πληθυσμός ανέβηκε οριακά ξεπερνώντας το όριο των 3.100 κατοίκων. Κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι η διαχειριστική επάρκεια απαιτεί πλέον το όριο των 4.000 κατοίκων, προκειμένου τα μικρά νησιά να απαλλάσσονται από επιπλέον επιβαρύνσεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε,  σας παρακαλούμε όπως δεχτείτε το παρόν αίτημά μας και στο νέο πολυνομοσχέδιο τεθεί αντί για τους 3.000 κατοίκους, το όριο των 4.000 κατοίκων. Αν συμβεί αυτό θα δημιουργηθεί κίνητρο ανάπτυξης και σταθερότητας στο νησί, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσει η απομόνωσή του και η ολοσχερής ερήμωσή του.

                                                               Ο Δήμαρχος


                                                      Διονύσιος Γερ. Στανίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου