Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

TIMHTIKH EKΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΠΑΞΙΝΟ-ΜΠΟΥΣΟΥΛΗ


Το όνομα Σπύρος Παξινός – Μπουσουλής είναι συνυφασμένο με τις έννοιες, βοήθεια, ευεργεσία, προσφορά. Έφυγε μικρός από το φτωχό του χωριό, τη Λεύκη, για να βρεθεί στην Αμερική για ν’ αναζητήσει τα «μεγάλα» της ζωής, εκείνα που την αναδεικνύουν και τη δικαιώνουν, εκείνα που καταξιώνουν τους «ξεχωριστούς» και τους επιτρέπουν να τα μοιραστούν με τους ανθρώπους τους και τον κόσμο γενικότερα.
Ο Σπύρος Παξινός πληρωμένος με τις γεύσεις της επιτυχίας, δεν ξέχασε ποτέ το μικρό του τόπο και τους ανθρώπους του, δεν επέτρεψε ποτέ τον πλούτο και τη «δόξα» να παρεκτρέψουν τα βήματά του από το δρόμο της αρετής, γι αυτό πάντα επέστρεφε για να δωρήσει. Και είναι τόσο σημαντική η δωρεά του στον τόπο του, δωρεά Ανθρώπινη της ζωής, που έρχεται να επιστραφεί στον ίδιο με το μεγαλύτερο αγαθό. Εκείνο της αγάπης που εισπράττει από τους συνανθρώπους του, όπως χτες στην εκκλησία στη Λεύκη που από τον ίδιο ανακαινήθηκε και, την  εκδήλωση τιμής που του οργάνωσαν  στο χώρο του σχολείου.  
Ήταν εκεί για να τον τιμήσουν και να του δείξουν την ευγνωμοσύνη τους, οι συγχωριανοί του, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση του «ΟΔΥΣΣΕΑ», μαθητές του δημοτικού σχολείου που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς προς τιμή του. Με λόγια συγκίνησης και αγάπης, τον «αγκάλιασαν» η πρόεδρος του Ομίλου της Λεύκης Μαρία Αργύρη, ο Δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας, ο πρόεδρος του ΟΔΥΣΣΕΑ Γιάννης Αστραπόγιανος, ο αδερφός του, η κόρη του… Κι εκείνος, σα μικρό παιδί συγκινημένος, θέλησε να πει σ’ όλους «ευχαριστώ» για την αγάπη που του έδειχναν…























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου