Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

"ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΙΘΑΚΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ!"

Επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Ιθάκης προς Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να συμπεριληφθεί και η Ιθάκη στους δήμους που θα δοθεί οικονομική ενίσχυση.
Αξιότιμε κ. υπουργέ
Η πρόσφατη απόφασή σας να αποδοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ σε μικρούς και ορεινούς δήμους με κριτήρια που αποκλείουν το δήμο μας από την ομάδα των δικαιούχων, μας αναγκάζει να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εξηγήσουμε ότι αυτός ο αποκλεισμός είναι άδικος, ενώ η Ιθάκη ανήκει στο Δίκτυο Μικρών Νησιών.
Είναι γνωστό ότι για ιστορικούς αλλά και αντικειμενικούς λόγους τα πληθυσμιακά όρια για να συμπεριληφθεί ένα νησί στο δίκτυο και να απολαμβάνει των αντίστοιχων «προνομίων» είναι 3.100 κάτοικοι και έγινε ακριβώς για την Ιθάκη η οποία στην απογραφή του 2001 είχε υπερβεί τους 3000 κατοίκους. Για τους ίδιους λόγους θεωρούμε ότι η απόφασή σας μας αδικεί, γι αυτό σας παρακαλούμε να τροποποιήσετε την απόφασή σας ώστε ο Δήμος της Ιθάκης αλλά και άλλοι μικροί νησιωτικοί δήμοι που με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να δικαιωθούν της ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου