Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Τηρώντας άμεσα την υπόσχεσή που έδωσε στο Δήμαρχο  ο υπουργός Πολιτισμού, έστειλε Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στην Ιθάκη, το μηχανικό κ. Τάσο Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου είδε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο στον Άι Θανάση, το σπήλαιο των Νυμφών, το καμπαναριό της Μητρόπολης και τα δύο μουσεία του νησιού. Επιβεβαιώνοντας την ανάγκη άμεσης παρέμβασης στους χώρους που επισκέφτηκε, διαβεβαίωσε ότι:

Προχωράει η σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ΛΕ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία άμεσα θα προωθηθεί στο νομικό τμήμα του υπουργείου για έγκριση και θα αποσταλεί στο Δήμο για υπογραφή.
Προχωράει άμεσα η σύνταξη μελετών για τις επισκευές και συντηρήσεις των μουσείων στο Βαθύ και στο Σταυρό.
 Η  υπάρχουσα μελέτη για το σπήλαιο των Νυμφών θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα για να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
 Με τη βοήθεια του Δήμου και της ΛΕ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, θα συνταχτεί μελέτη επισκευής του καμπαναριού της Μητρόπολης και θα παραδοθεί στην Περιφέρεια Ιόνιων  Νησιών η οποία είναι αρμόδια για να το εντάξει σε χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ....ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ .....ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ( ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΡΗΜΟ ΤΟ ΘΙΑΚΙ ) ΑΛΛΑ ΟΛΑ
    ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΠΟΥ ΣΚΟΝΤΑΥΤΟΥΝ ......ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΡΗΜΩΤΙΚΩΤΑΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ....ΛΕΙΠΕΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝΑ ΑΡΜΟΔΕΙΟΥ Δ.Υ. ΞΕΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ , ΑΛΛΑΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Κ.Λ.Π.
    Ο.ΛΕΚΑΤΣΑΣ ( ΣΠΗΛΙΑΤΣΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή