Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας  συνάντησε χθες Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Ένωσης τους Θιακούς της Αθήνας, όπου τους ενημέρωσε για την κατάσταση του Δήμου και τα πεπραγμένα της θητείας του μέχρι σήμερα. 
Σήμερα ο Δήμαρχος με την βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον αντιδήμαρχο Μάκη Βερώνη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Στέφανο Φιαμπόλη συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητάς του.
Ο υπουργός έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του υπουργείου για την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών, ώστε να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υλοποίηση της περίφραξης και αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου στον Αϊ Θανάση. 
Ο δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό να στείλει άμεσα στην Ιθάκη μηχανικό του υπουργείου για να ελέγξει τα κτίρια των μουσείων στο Βαθύ και στο Σταυρό και να συντάξει μελέτη για τις εργασίες συντήρησής τους. Επίσης μετά από  συνεννόηση με το Τμήμα Σπηλαιολογίας θα αποσταλεί μηχανικός για τη σύνταξη μελέτης ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες που απαιτούνται στο σπήλαιο των Νυμφών. Τέλος παραδόθηκε στον υπουργό η μελέτη αναστήλωσης του καμπαναριού της Μητρόπολης για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ. 
Στη συνέχεια ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος είχαν επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα όπου του έθεσαν το πρόβλημα της Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας και την κατεπείγουσα ανάγκη πρόσληψης μηχανικών. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα της Πολεοδομίας θα λυθεί άμεσα και η Τεχνική Υπηρεσία θα επαναλειτουργήσει με την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη μηχανικού με σύμβαση έργου για ένα χρόνο, ενώ τον επόμενο χρόνο θα προγραμματιστεί πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Το μεγάλο πρόβλημα της κλιμακούμενης γραφειοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεωρεί ο Δήμαρχος ότι είναι η τροχοπέδη που εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της και το εξέθεσε στον υπουργό, με την πεποίθησή του ότι αν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις για την καταπολέμησή της, σύντομα οι Δήμοι θα αδυνατούν να λειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου