Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ….


                                                                                                                                                               

Επιτέλους ατμόσφαιρα προεκλογική. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε. Κόμματα, πολιτικοί, ΜΜΕ, ψηφοφόροι. Μηχανισμοί ελεεινής προπαγάνδας, κυρίαρχη τηλεοπτική παντοδυναμία –απότοκος διαπλοκής και διαφθοράς-, εξουσιαστική αλαζονεία, εξαγορά πληροφόρησης και συνειδήσεων.
 
Έρχονται, έρχονται!!! Εκμεταλλευτές της εξουσίας, διαχρονικοί υπηρέτες του ξεπουλήματος  της Ελληνικής αξιοπρέπειας (;), υποτελείς ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Έρχονται, έρχονται!!! Οι χτεσινοί συνεργάτες εκείνων που ιδιοποιήθηκαν το δημόσιο χρήμα, εκείνων που υπερασπίστηκαν το βρώμικο πλουτισμό των κομματικά ημετέρων, που υποκατέστησαν την κοινωνική ανάγκη με την κομματική απληστία, που χρησιμοποίησαν την εξουσία για τον εκβιασμό των πολιτών, που χωρίς ποτέ να εργαστούν αναρριχήθηκαν σε ύπατα δημόσια αξιώματα, «μπερδεύοντας» το νόμιμο με το ηθικά μη επιτρεπτό. Έρχονται, έρχονται!!! Οι αυτοηδονιζόμενοι εθνοσωτήρες, θαυμαστές της διαφθορά και διαπλοκής, οι αρνούμενοι να δεχτούν ότι το αποτέλεσμα της προσφοράς τους είναι η καταστροφή της κοινωνίας, οι αρχιτέκτονες του πελατειακού οικοδομήματος, οι εκσυγχρονιστές του χρηματιστηρίου, οι απατεώνες του οικονομικού Γολιάθ που κατέκτησε το Ευρώ και θα εξαγόραζε τα Βαλκάνια!!! Έρχονται, έρχονται!!! Οι «κουμπάροι» της διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων, οι σκανδαλοποιοί των Βατοπεδίων, οι εκμεταλλευτές των εγκλωβισμένων στο πηγάδι της αποχαύνωσης πολιτών, έρχονται!!!  
Ύπουλα τρωκτικά που διακρίνουν μια δεξαμενή αρρωστημένων και σε αδιέξοδο πολιτών, χωρίς αίσθηση αξιοπρέπειας και σεβασμού, που έχουν συμβιβαστεί με ταπεινώσεις και εξευτελισμούς και αρκεί μονάχα να διεγείρουν τα αισθητήρια του φόβου τους. Διαχειριστές επί τρεισήμισι δεκαετίες της εξουσίας, συνεργαζόμενοι με ειδικευμένους επαγγελματίες χειραγώγησης της σκέψης, απευθύνονται στις κομματικές αγέλες των σαδομαζοχιστικών υποχείριών τους και… ελπίζουν.
Ποιος αλήθεια μπορεί να νομιμοποιήσει τα απαίσια αυτά δείγματα πολιτικών που ευθύνονται για το σημερινό του κατάντημα, για το οποίο του καταλογίζουν και συνυπευθυνότητα;  Ο «ελεύθερος» άνθρωπος, ο μη κομματικά ενταγμένος πολίτης πρέπει να εκφραστεί ελεύθερα, να φωνάξει ενάντια σ’ όλους αυτούς. Να εκφράσει την αηδία του για εκείνους που τον κυβέρνησαν και τον οδήγησαν μέχρι εδώ. Έχει υποχρέωση να δεχτεί την ελπίδα, να υποψιαστεί την ανάγκη υποστήριξης στοιχειωδών αξιών και θεσμών και να μη δεχτεί άλλο τα πρόσωπα του παρελθόντος στη δημόσια ζωή. 
                                                                                                                                                                                                      Ευθύμιος Βαρβαρήγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου