Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ


Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, πραγματοποίησε χθες η Βουλευτής των νησιών μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μαζί με τον πρώην Δήμαρχο της Ιθάκης, Σπύρο Αρσένη. Στo λίγο χρόνο που κατάφερε η Υπουργός να διαθέσει λόγω της επίσκεψης του Πρίγκιπα Κάρολου και των θεσμικών υποχρεώσεων που αυτή προκαλούσε, τέθηκαν αρκετά σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα.

Ένα απ’ αυτά ήταν η αναβίωση του Φεστιβάλ της Ιθάκης, θεσμός γνωστός στο πανελλήνιο για το πολιτιστικό έργο που προσέφερε επί 21 χρόνια, καθώς μέσα απ’ αυτόν αναδείχτηκαν προσωπικότητες με ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στον καλλιτεχνικό χώρο. Η Υπουργός στάθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον στο ζήτημα, ενώ η ίδια είχε συμμετάσχει στο εν λόγω φεστιβάλ κατά το παρελθόν, και δεσμεύτηκε σε μία θετική και εποικοδομητική συνεργασία από κοινού και με το Δήμαρχο του νησιού για την επανεκκίνησή του και μεσ’ απ’ αυτό την προβολή έργων νέων δημιουργών.
Παράλληλα, συζητήθηκε το ζητούμενο για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Ιθάκης, όπως η περιοχή του Αγ. Αθανασίου και το Σπήλαιο των Νυμφών. Ήδη για τη φύλαξη και την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων από τους ντόπιους και τους επισκέπτες των νησιών μας, έχουν προσληφθεί δύο φύλακες και αναμένονται άλλοι δύο: συνολικά τρεις για Κεφαλονιά και ένας για Ιθάκη.
Η Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο σύνολο των θεμάτων που μπήκαν επί τάπητος, έδειξε να τα κατέχει και να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές τους, οπότε είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα φανούν σύντομα και στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου