Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Η συναυλία της καταξιωμένης τραγουδίστριας στην Ιθάκη η οποία θα γίνονταν με την χορηγία κάποιου συμπολίτη μας ανακοινώθηκε, διαφημίστηκε και αγκαλιάστηκε από τους  Θιακούς με ιδιαίτερη αγάπη εδώ και περίπου ένα μήνα.  Οι περισσότεροι μιλούσαν για  μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Ο σκοπός δε της συναυλίας ιερός. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν από την πώληση των εισιτηρίων θα διατίθεντο για την φιλαρμονική και για τις ανάγκες του Κ.Υ. Ιθάκης.  

Έφτασε λοιπόν η ημέρα που είχε προγραμματιστεί η συναυλία (9 Ιουλίου 9 το βράδυ).  Κι ενώ όλος ο κόσμος ήταν έτοιμος για να την παρακολουθήσει ανακοινώνεται ξαφνικά γύρω στις 7.30 . το απόγευμα ότι η συναυλία θα αναβληθεί για την επόμενη ημέρα 9.30 μ.μ. εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας (λαρυγγίτιδας) της τραγουδίστριας. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι την συναυλία θα παρακολουθούσαν και άτομα από την Κεφαλονιά τα οποία είχαν ναυλώσει μεταφορικό μέσο από την Σάμη για να έρθουν στην Ιθάκη.
Κυριακή  8 μ.μ. έξω από την είσοδο του Γυμνασίου Ιθάκης έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος και περιμένει. Τα κορίτσια που ήταν εκεί ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπορούσε να επιτραπεί η είσοδος  στο κηποθέατρο του Γυμνασίου που θα γίνονταν η συναυλία γιατί δεν το επέτρεπε η παραγωγή. Ανάμεσα στον κόσμο ήταν και ηλικιωμένοι οι οποίοι άρχισαν να παραπονιούνται. Δέκα λεπτά πριν τις 9 επετράπη η είσοδος στο κοινό και μέχρι τότε ο κόσμος έκοβε εισιτήρια.
Κατά τις 10 η Φιλαρμονική Ιθάκης άνοιξε την εκδήλωση και αφού ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της αποχώρησε . Όλος ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία την εμφάνιση της κ. Αρβανιτάκη στην σκηνή , η οποία έγινε όχι όμως για να τραγουδήσει αλλά για να ενημερώσει τον κόσμο ότι η συναυλία ακυρώνεται τελικά γιατί δεν μπόρεσε να  αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρούσε. Όλος ο κόσμος τότε φανερά εκνευρισμένος άρχισε να αποχωρεί από το χώρο της συναυλίας . Όποιοι ήθελαν μπορούσαν να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους κατά την έξοδο.
Αντιγράφω από τον «τοίχο»  του Μάσου Δευτεραίου το σχόλιό του για την αναβολή της συναυλίας την πρώτη βραδιά και αφήνω σε σας να σκεφτείτε πως  ένοιωσε όλος ο κόσμος που παραβρέθηκε εκεί  το επόμενο βράδυ….
Masos Deftereos
"Νομίζω οτι οφείλεται μια ειλικρινής συγγνώμη τόσο από την οργανωτική επιτροπή όσο και από την κορυφαία της βραδιάς την αγαπητή κα Αρβανιτάκη για την αναβολή της αποψινής συναυλίας στον κόσμο που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο ζεστό κάλεσμα της Φιλαρμονικής του νησιού μας. Βρέθηκα απόψε το βράδυ στην πλατεία και η γκρινα , τα σχόλια από παρέες που ταξίδεψαν στην Ιθάκη από την Κεφαλονιά , τη Λευκάδα , την Πάτρα και αλλού έδωσαν και πήραν. Αρκετοί έφυγαν όπως όπως, ενώ άλλοι συνδύασαν το αναπόφευκτο της αναβολής, με την παραμονή τους για μια επιπλέον μέρα στο νησί. Αύριο είναι μια γεμάτη μέρα και μια πιο γεμάτη βραδιά... Αύριο είναι η μεγάλη γιορτή του Αγίου Ραφαήλ στην Ιθάκη και το βράδυ η λιτανεία του στο Βαθύ. Σχεδόν την ίδια ώρα με τη συναυλία, γίνεται ο τελικός του φετεινού Euro ... Βραδιά - λοιπόν- γεμάτη από πράγματα και θάματα, όμως θέλω να πιστεύω πως η συμμετοχή όλων μας στη συναυλία, θα είναι εξ ίσου αθρόα όπως και σήμερα. Κλείνω το σχόλιο με μια συγγνώμη προς όλους , Θιακούς και μη , που συναντήθηκαν στο χώρο του Γυμνάσιου για να κοινωνήσουν τη βελούδινη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και να ζητήσω απ όλους την παρουσία τους αύριο, στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, με τον ίδιο ενθουσιασμό και κέφι. Ραντεβού λοιπόν ξανά , αύριο το βράδυ μετά τη λιτανεία για σκοπούς ιερούς..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου