Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

META TIΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…


…νικητής με «το κόμμα της ανεύθυνης αποχής και πάντα νικημένος, θα ξαναπάω για ψάρεμα. Χωρίς το αίσθημα του αισιόδοξου ή απαισιόδοξου, μόνο με την απορία του «σωστό ή λάθος;» και με την πίκρα του «απλού» που συνειδητοποιεί τους αμείλικτους ιστορικούς νόμους. Ότι η οδύνη, ο πόνος και ο σπαραγμός, συνυπάρχουν ανά τους αιώνες με τη χαρά, στην ίδια γειτονιά, στο ίδιο σπίτι, στην ίδια καρδιά και συνυπογράφουν την τραγική μοίρα του ανθρώπου. Έτσι δηλαδή, όπως οι προχτεσινοί εκλογικοί πανηγυρισμοί των «ευτυχισμένων» νικητών – πολιτικών, την ίδια στιγμή που δεκάδες παιδάκια πνίγονταν στο Αιγαίο.

Με πόση σοφία όμως μας έπλασε ο… δημιουργός! Μας τα έδωσε όλα. Τους μεγάλους πόνους και τους απαραίτητους χρόνους για να δεχτούμε πάλι τις μικρές χαρές… Είναι αλήθεια ο χρόνος η καλύτερη δωρεά. Η μεγαλύτερη, η ευεργετικότερη για τη συνέχιση της ζωής, αλλά και τη γρήγορη εκκαθάριση όλων των λογαριασμών. Πανδαμάτωρ,  ανελέητος και παντοτινός νικητής!
                                                         ……………..
Με τα προεκλογικά, αλήθεια σας λέω πέρασα πολύ καλά. Το διασκέδασα κιόλας. Αν και δεν έχω καταλάβει τις πραγματικές προθέσεις κάποιων κομματικών επιτελείων, κρατάω μόνο ότι οι επιλογές τους είχαν σκοπό τη διασκέδασή μου… (διεστραμμένο ε, αλλά εγώ φταίω;) Θα σκέφτηκαν φαίνεται, ότι στη δύσκολη και ενίοτε καταθλιπτική μετάβαση από το φωτεινό θέρος στο σκοτεινό χειμώνα, σε τούτο το νησί πρωτεύει η ανάγκη της διασκεδαστικής ενίσχυσής μας. Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι.
Πολλοί, πολλά μας είπαν και τούτη τη φορά. Εγχώριοι ογκόλιθοι πολιτικής σκέψης, που δεν φαίνεται να άκουσαν ποτέ το «γνώθι σ’ αυτόν» (ενδοσκοπική άγνοια), χωρίς το περιττό βάρος της σεμνότητας (που προφυλάσσει) και υπό την επήρεια της περιθωριακής τους πίκρας,  με διασκέδασαν (πάντα με διασκεδάζουν) με την  παράθεση ατέλειωτων τίτλων και διαδρομών…
Άκουσα, είδα, διάβασα!
Ότι είχα λέει, «ηθική υποχρέωση» να στηρίξω το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
Ότι ζω τις μέρες της «Απόλυτης καταστροφής» 
Ότι ανασαίνω μέσα από την ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκη – Σάμη –Πάτρα
Ότι «η λογική της λογικής ψήφου», λέει ψήφο στη Ν.Δ.
-Διασκέδασα με τις εντόπιες «στιβαρές υπογραφές» και την προτεινόμενη διέξοδο για ελπίδα και σταθερότητα στην επιστροφή της Ν.Δ. (βλ. 2004 – 2009).
-Διασκέδασα με τα «Μυθικά τέρατα» που απειλούσαν «δίκαιους αγώνες».
-Διασκέδασα που διαπίστωσα «πίστη σε ιδεολογίες!
-Διασκέδασα με τα μέλια, τους κηφήνες και τις καθαρές συνειδήσεις.
-Διασκέδασα που έμαθα ότι οι ψηφοθηρικές μάχες (πόρτα-πόρτα) είναι (ευγενείς και άμι(α)λλες!!!
-Και πολύ διασκέδασα με την όλη ενασχόληση του Ν.Δ. ψηφοδελτίου με την ακτοπλοϊκή γραμμή της Πάτρας! (λες να τους πλήρωσε η Αφροδίτη;)
-Διασκέδασα με τη διάχυτη τιποτολογία και τη διαβεβαίωση της… αποτυχίας.
Πολύ ωραία πέρασα, αλήθεια σας λέω.
Κι ας μη μπορούσα να ξεχωρίσω το σχήμα και την όψη του εθνικού νομίσματος, μέσα στην πυκνή ομίχλη που το συνόδευε όπως το ανέμιζε το σύνταγμα Lafazan (αλβανική λέξη που σημαίνει «αυτός που λέει πολλά, ο πολυλογάς»), καθώς ξεχυνόταν από τις πλαγιές  φορτωμένο τα βάρη μιας…  Ζωής, για να καταλάβει τα… φθινοπωρινά ανάκτορα. (ευτυχώς ο σ. Κουτσούμπας του υπενθύμισε ότι η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε προ 25ετίας).
Εδώ οφείλω να πω, πως κάποια στιγμή η απόφασή μου να απέχω διασκεδαστικώς, «πειράχτηκε» λιγάκι από την απόλυτη επίθεση όλων στο Σύριζα, η οποία έγινε και «μανιακή» από τους προ-συντρόφους (χειρότερος όλων των πολέμων ο εμφύλιος). Λες και κάποιος είχε ενορχηστρώσει και στρατεύσει σ’ έναν μανιώδη αντιΤσιπρικό αγώνα το ελληνικό, πολιτικά εμπλεκόμενο σύμπαν. Κόμματα και κομματάκια, ηλεκτρονική και έντυπη δημοσιογραφία -ελάχιστες εξαιρέσεις- δεξαμενές σκέψης και επιρροής (στις οποίες τελικά πνίγηκαν οι ίδιοι).  Όμως, αυτό το… περίεργο δεν είχε λογική… Αφού πολύ τον ωφέλησε το Σύριζα.
Που θέλει τώρα να διατηρήσει την προεκλογική μου ευφορία, αφού ακόμη μου λέει πως:
Θα τα βάλει με την πλουτοκρατία και τις τράπεζες
Θα πολεμήσει τους δανειστές και τους ευρωκαπιτα-ληστές
Θα εξοντώσει τους φοροκλέφτες και τους λαθρέμπορους
Θα διαλύσει τα συντεχνιακά συμφέροντα και τους ολιγάρχες
Θα πολεμήσει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και θα καταδείξει ότι, το δικό του μνημόνιο είναι καλύτερο από εκείνο των Σαμαρο-Βενιζελο-Γιωργάκηδων και… συμφέρει.
Οι διασκεδάσεις θα συνεχιστούν. Η διάχυση του απόλυτου κρεττινισμού «εν τη χώρα και νήσω ταύτη» τις διασφαλίζει. Εύχομαι σ’ όλους να περάσουν καλά στα γλέντια που έρχονται.
                                                                             Ευθύμιος Βαρβαρήγος
Υ.Γ. (σοβαρόν)
Ευτυχώς που έχουμε Ανωγή, Εξωγή και Λεύκη που λένε: Χρυσή Αυγή = 00000000000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου