Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ AYLAN ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ο ALYAN KURDI (ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ GALIP( ΔΕΞΙΑ) ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ
Το Twitter συχνά χρησιμοποιείται για διασκέδαση, για αστεϊσμούς ή και χοντροκομμένες πλάκες, αλλά σήμερα οι άνθρωποι μοιράστηκαν μια σκληρή εικόνα, η  οποία προκαλεί την οργή και τη θλίψη του πλανήτη  στη θεά του τρίχρονου νεκρού  της Συρίας που ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Τουρκία.
Το μικρό αγόρι που απεικονίζεται ξαπλωμένο μπρούμυτα στην ακτή  είναι Aylan Kurdi, ο οποίος πέθανε με τον αδελφό του και τη μητέρα Galip Rihan προσπαθώντας  να φτάσουν στην Ελλάδα στριμωγμένοι μέσα σε μία βάρκα.

Η οδυνηρή εικόνα στην οποία βρέθηκε το παιδί από Τούρκο αστυνομικό  κοινοποιήθηκε, από τον  επικεφαλής  του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Peter Bouckaert και στη συνέχεια εμφανίστηκε σε όλα τα  πρωτοσέλιδα της Βρετανίας.
Από την Πέμπτη, που έγινε γνωστό το όνομα του μικρού που συγκλόνισε τον κόσμο και η ιστορία του, το twitter κατακλύστηκε από σκίτσα. Πολλά καταγγελτικά. Και πολλά σαν ένα αντίο και μια συγνώμη. Σαν να στέλνουν τον μικρό Aylan στον παράδεισο με έναν διαφορετικό τρόπο.

Με ένα μοναδικό σκίτσο ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος «έφερε κοντά» τον παπά-Στρατή, τον προστάτη των προσφύγων της Μυτιλήνης, και τον Αϊλάν, το αγγελούδι που πνίγηκε προσπαθώντας να φθάσει στην Κω.












ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.co.uk
              kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου