Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΝΙΤΣΑ


Εκλογικός ανασκολοπισμός;
Κάτι τέτοιο ψιθυρίζεται στην ατμόσφαιρα, οχτώ μέρες μετά τις εκλογές. Αναλύσεις, διαπιστώσεις, γραμμάτια και εξοφλήσεις μ’ ένα ερώτημα που ξεχωρίζει και θα απασχολήσει τη πολιτική του μέλλοντος στον τόπο:
- Γιατί ο Λιβιτσάνης, πάλαι ποτέ κυρίαρχος του πολιτικού (εκλογικού) σκηνικού στο Βαθύ, έχασε για πρώτη φορά κατά κράτος;
Κι ένα ουσιώδες ερώτημα της κοινωνικής μας ζωής: 
- Ο εκλογικός ρατσισμός που παρατηρήθηκε στη διάρκεια του εκλογικού χρόνου, είναι απόρροια γονιδιακού κρετινισμού ή «απορρέοντος» κοινωνικού φασισμού;
                                        ………………………….

Η αξιοθαύμαστη σύμπνοια που παρατηρείται στο συνδυασμό του νέου Δήμαρχου Διονύση Στανίτσα, αποπνέει την αισιοδοξία που έχει ανάγκη τούτη τη στιγμή περισσότερο από ποτέ ο τόπος μας.



 Χρέος σου Στανίτσα είναι να διατηρήσεις αυτή τη σύμπνοια, έτσι ώστε να αναγκασθούν και οι «υγιείς» παράγοντες που βλέπουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου, να σταθούν δίπλα σου. Δυστυχώς η πρώτη αντίδραση των αντιπάλων σου δεν δείχνει κάτι τέτοιο, αφού την αυτονόητη μεγάθυμη λογική που περίμενε κανείς να δει μετά τις εκλογές, επικάλυψε η μικρότητα του φθόνου και της αήθειας.
Μικροί άνθρωποι, μικρές αντιδράσεις! 
Δήμαρχε Στανίτσα μη τους παρακολουθείς! Άσε τους να έρπουν στην ευτέλεια των διαδικτυακών τους επικοινωνιών. Μικροί, αμόρφωτοι, βυθισμένοι στη γελοιότητα του δικού τους facebook, αυτοθαυμάζονται  θαυμάζοντας τη νηπιώδη λογική τους.

Χρέος σου επίσης έναντι των συνεργατών σου, της οικογένειάς σου, των φίλων σου, αλλά και κάθε έντιμου πολίτη της Ιθάκης, είναι να ενεργοποιήσεις όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, ώστε να αποκαλυφθεί ο ανώνυμος ή οι  ανώνυμοι συντάκτες των ελεεινών σχολίων που δημοσιεύτηκαν  στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα εκείνου που με τίτλο «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ» αναρτήθηκε την εβδομάδα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στο “iloveithaki”. Μέχρι να γίνει αυτό, θα μένεις χρεωμένος στη συνείδηση των πολιτών που σε εμπιστεύτηκαν, αλλά και όλων των «υγιών» πολιτών του νησιού μας, οι οποίοι απαιτούν να «ξεχωρίζει» η λίστα των φορέων μιας επικίνδυνα άρρωστης αλλά και φασιστικής αντίληψης ανθρώπων, που κάποιοι επιμόνως προσπάθησαν να φορτώσουν αποκλειστικά στο συνδυασμό σου.

                                                                     Ευθύμιος  Βαρβαρήγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου