Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΣΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΣΠΡΕΊ ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΣΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΕΤΟ


Σε μια εποχή όπου έχει έντεχνα δημιουργηθεί η κατάλληλη σύγχυση ώστε ο σύγχρονος άνθρωπος να χάνει το όραμα και να αγνοεί τον πραγματικό "εχθρό"- άρρωστα καμώματα συμβαίνουν , σημεία των καιρών. Η οργή εκφράζεται πολλές φορές με καταστροφή , θόρυβο , βία. Η έλλειψη παιδείας που ευνοεί τη χαμηλή νοημοσύνη δημιουργεί ανθρωπάκια που σκύβουν το κεφάλι όπου φοβούνται με δουλοπρέπεια ενώ από την άλλη πλευρά όπου θεωρούν ότι τους παίρνει δε χάνουν ευκαιρία να συμπεριφέρoνται με έλλειψη στοιχειωδους σεβασμού και στην καλύτερη περίπτωση αγένεια.
Πολλοί άνθρωποι είναι πλέον πνευματικά ευνουχισμένοι,
Κάτι τέτοιο συνέβη χθες και στο μικρό νησί μας.
Το καράβι του Oδυσσέα που με περίσσια αγάπη και περίτεχνη φροντίδα έφτιαξε η Yioula Koutsoubou να στολίζει το δρόμο, κάποιοι έκριναν ως πράξη επαναστατική να υποθέσουμε να λερώσουν και να βεβηλώσουν με σπρέι και συνθήματα εναντίον του κράτους.
Τραγελαφικό εάν όχι ηλίθιο.
Τρομαχτικό και επικίνδυνο.
Το ότι υπάρχουν άνθρωποι με τέτοια χαμηλή νοημοσύνη που επέλεξαν να πράξουν έτσι, προσβάλλοντας όχι μόνο ένα πανανθρώπινο διαχρονικό σύμβολο , αλλά απαξίωσαν και την καλλιτεχνική αυτή δημιουργία μπορεί να προκαλέσει μόνο λύπη και ερωτήματα τύπου "ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι και στην προκειμένη δε και επαναστάτες και ζουν ανάμεσά μας;"
Με λύπη καταγγέλλουμε την πράξη αυτή.
Και με μια σκέψη. Έρχονται στιγμές που οι μάσκες πέφτουν βίαια , και το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται τρομαχτικά αληθινό. Είναι δική μας ευθύνη να αναρρωτηθούμε ποιοι είμαστε.
Είναι δική μας ευθύνη να προσανατολιστούμε και να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεων μας. Γιατί κάθε πράξη είναι πολιτική και κάθε πράξη έχει κόστος. Κάθε πράξη μας οδηγεί τον κόσμο σε ένα καλύτερο αύριο ή σε μια ανθρώπινη κόλαση.

Aπό το f.b. του: spirokostas karavias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου