Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (VIDEO)


Από την 1η Φεβρουαρίου, η ΕΡΤ θα εκπέμψει το σήμα της και πάλι αυτόνομα, χωρίς τη Digea. Μετά τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η διοίκηση της ΕΡΤ, η Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Λειτουργίας Δικτύων, έστησαν με τους εργαζόμενους σε χρόνο ρεκόρ 2 μηνών, υπό αντίξοες συνθήκες, το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο.
Σκαρφαλωμένοι στον ιστό «πάνω από τη θάλασσα, ή μέσα στα χιόνια», οι ηλεκτρονικοί και συντηρητές κεραίας της ΕΡΤ κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα την ψηφιακή σφραγίδα της ΕΡΤ.


Επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων και σημαντική εξοικονόμηση πόρων καθώς μέχρι σήμερα καταβάλλει στην Digea ετησίως 1,6 εκατομμύρια ευρώ.Από 29 Γενάρη  το σήμα της ΕΡΤ μεταδίδεται αυτόνομα και από τους δύο αναμεταδότες που ενεργοποιήθηκαν στην Ιθάκη.Η ΕΡΤ είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να προβεί στην προμήθεια πομπών, όμως οι διαγωνισμοί είτε ακυρώθηκαν, είτε κηρύχθηκαν άγονοι.Οι τηλεθεατές θα πρέπει να κάνουν επανασυντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών τους με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο.
Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου
on camera: Χριστόφορος Κομπορόζος Τεχνικός ηλεκτρονικός ΕΡΤ – Γιώργος Παυλάτος, «εναερίτης» ΕΡΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου