Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

"ΑΝΟΙΞΕ" Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ



Από 1/1/2019  οι μόνιμοι κάτοικοι της Κεφαλονιάς , της Ιθάκης, της Κέρκυρας και των άλλων νησιών του Ιονίου εκτός  της Λευκάδας, μπορούν να κάνουν χρήση στις μετακινήσεις του με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, του Μεταφορικού Ισοδύναμου.
Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων τα μέλη είναι Έλληνες πολίτες ή αλλοδαποί, που διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ και η φορολογική κατοικία του/της υπεύθυνου υποβολής φορολογικής δήλωσης ή του/της συζύγου αυτού/ής στο μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται σε νησί που εφαρμόζεται το μέτρο Μ.Ι.
Δικαιούχοι είναι επίσης το προσωπικό υπηρεσιών υγείας και το εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί προσωρινά σε νησί εφαρμογής του μέτρου Μ.Ι.
Κάθε νοικοκυριό ή δικαιούχος της δεύτερης κατηγορίας (προσωπικό υπηρεσιών υγείας και εκπαιδευτικό προσωπικό) που πιστοποιείται στην εφαρμογή αποτελεί μια ωφελούμενη μονάδα.
Υποβολή αίτησης πιστοποίησης για το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου.
Ο δικαιούχος πρέπει να υποβάλει αίτηση πιστοποίησης και να εγγραφεί στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα από την εφαρμογή, από το πρόσωπο που υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος της ωφελούμενης μονάδας χρησιμοποιώντας του κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet. Για την εγγραφή του χρειάζεται να συμπληρώσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου καθώς και ένα λογαριασμό τραπέζης που να εμφανίζεται  πρώτος ο δικαιούχος στον οποίο θα του πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούται από την εφαρμογή του μέτρου.
Εφόσον πιστοποιηθεί ως ωφελούμενη μονάδα, ο αιτών ενημερώνεται για το Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.) και το μέγιστο αριθμό των εισιτηρίων που αντιστοιχεί στην ωφελούμενη μονάδα.
Για την υποβολή αίτησης πιστοποίησης  για το μέτρο του Μ.Ι.πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου