Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ MAKE A WISH


«Κάνε μια ευχή Κωνσταντίνε κι εμείς θα πραγματοποιήσουμε την επιθυμία σου», είπαν οι άνθρωποι της ΜΚΟ «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) όταν επισκέφτηκαν το μικρό Κωνσταντίνο Λεκατσά, εκεί στους ζεστούς και φιλόξενους χώρους της «Φλόγας».
«Ένα σπιτάκι θέλω, ένα μικρό, δικό μου σπιτάκι» τους απάντησε.

Κι όταν ο Κωνσταντίνος έφτασε όρθιος και δυνατός - ένας μικρός ήρωας όπως όλοι οι μικροί ήρωες που ανεξέλεγκτες δυνάμεις τους αναγκάζουν να αγωνιστούν σ’ αυτό τον οδυνηρό αγώνα - στο τέλος της διαδρομής του, οι άνθρωποι αυτοί ήταν εκεί, φέρνοντας το σπιτάκι που μέσα σ’ αυτό εκείνος βλέπει τη χαρά, τη ελπίδα και τη γαλήνη που επιθυμεί. Αυτό το σπίτι στον Κωνσταντίνο, έπαθλο νίκης και δώρο ζωής, έτρεξε αμέσως να στήσει ο Φώντας ο Σταυρόπουλος, για να νοιώσει ακόμη περισσότερο την εσωτερική πλήρωση και γλυκύτητα που προσφέρουν οι στιγμές αυτές.  Δίπλα σ’ αυτές τις συγκλονιστικές και οριακές της ζωής στιγμές, στέκεται πάντα η αγάπη και οι Άνθρωποι που ακόμη τους οδηγεί. Αυτή την αγάπη και την ανθρωπιά, η οικογένεια του Κωνσταντίνου νοιώθει την ανάγκη να κοινωνήσει παντού, και δημόσια να ευχαριστήσει . Ένα ευχαριστώ που πολλές φορές αρκεί μια ματιά, ένα βλέμμα για να το εκφράσει, όμως η σημερινή ζωή μας έχει την ανάγκη να ευεργετηθεί από τη δημοσιότητά του. Είναι πολλοί οι Άνθρωποι που έδωσαν ότι μπορούσαν στον δραματικό αγώνα της οικογένειας που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο.. Όλοι αυτοί έχουν μια θέση στην καρδιά αυτής της οικογένειας και θα βρίσκονται για πάντα εκεί. Από το θεραπευτήριο «ΕΛΠΙΔΑ» και τους ανθρώπους του που έδωσαν το μεγάλο αγώνα της θεραπείας, την οργάνωση «ΦΛΟΓΑ» όπου η φιλοξενία της φτάνει στα ψηλότερα στάδια της κοινωνικής προσφοράς, την «(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για τους λόγους που προαναφέραμε, την επιχείρηση «Leroy Merlin» που αμέσως υιοθέτησε την ευχή του Κωνσταντίνου και του δώρισε εργατικό κράνος και γιλέκο «για να βάλει εκείνος το πρώτο καρφί στο σπιτάκι του», τον ΠΑΟ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και τον όμιλο Πλατρειθιά, για την αγωνία και την αγάπη τους, το δήμαρχο της Ιθάκης Διονύση Στανίτσα,  τους συγγενείς, τους φίλους, τους γνωστούς. Δεκάδες άνθρωποι που με την παρουσία και τη στάση τους βοήθησαν την οικογένεια να σταθεί όρθια. Για να δουν τον Κωνσταντίνο να γυρίζει σπίτι του!  
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την κατασκευή του σπιτιού του Κωνσταντίνου και την γιορτή παράδοσής  του από τους ανθρώπους της Make-A-Wish τo Σάββατο 10 Μαρτίου 2018.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου