Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ Η Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ


Στη μέση της χρονιάς τα παιδιά «φιλοξενούνται» σε άλλες τάξεις, χωρίς ουσιαστικά να κάνουν μάθημα
Χωρίς δάσκαλο έμεινε στην μέση της χρονιάς η Α' Δημοτικού στην Ιθάκη, καθώς η δασκάλα που είχε αναλάβει τα παιδιά από την αρχή της χρονιάς έμεινε έγκυος και πλέον απουσιάζει με άδεια.
Έτσι οι μικροί μαθητές, την ώρα που θα έπρεπε να παίρνουν γερές βάσεις για το μέλλον τους στην εκπαίδευση, ως άλλοι νομάδες, είτε «φιλοξενούνται» σε άλλες τάξεις την ώρα της σχολικής διδασκαλείας, χωρίς φυσικά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάτι, είτε κάνουν περιστασιακά μάθημα, χάρη στο φιλότιμο και την προσπάθεια των υπολοίπων δασκάλων που προσπαθούν να καλύψουν το κενό αφιλοκερδώς και χωρίς να εντάσσεται κάτι τέτοιο στα καθήκοντά τους.
Το υπουργείο Παιδείας δείχνει αδιαφορία για το ζήτημα, αφού το πρόβλημα δεν λύθηκε μέσω των διορισμών αναπληρωτών και πλέον οι γονείς, που έκαναν γνωστό το θέμα μέσω επιστολής τους προς τους αρμόδιους φορείς, απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. 
«Μπορεί να ακούγεται μικρό και ασήμαντο μπροστά στις δοκιμασίες που περνά η Χώρα μας και ο Λαός μας, αλλά είναι ενδεικτικό των εποχών αλλά και της Κοινωνίας που ζούμε.  
Γιατί θα πρέπει Εμείς, οι Γονείς, οι Πολίτες να ασχολούμαστε με τον τρόπο που το Δημόσιο Οφείλει να αναπληρώνει Διδακτικό Προσωπικό που κάνει καλή και ορθή χρήση των δικαιωμάτων και των προνομίων που το ίδιο το Δημόσιο του έχει ορθώς παραχωρήσει, στα πλαίσια της καταπολέμησης της υπογεννητικότητας που μαζί με τόσα άλλα ταλανίζει την Χώρα μας;», διερωτώνται στην επιστολή τους και καταλήγουν: «Σας καλούμε να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ, ως οφείλετε εκ του νόμου, στην αναπλήρωση της θέσης δασκάλου στην Α’ τάξη του 7/θ Δημοτικού Σχολείου Ιθάκης».


Ολόκληρη η επιστολή: 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ
7/ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ
Ιθάκη, Τ.Κ. 28300
Τηλ: 2674033120, fax:2674033130
Mail: omiros@elgreco.gr
Ιθάκη, 30/01/2018
                                                                                                                                                                                                                                                    
Προς: Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων,
           Τμήμα Α’ Διορισμών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
           Ανδρέα Παπανδρέου 37, 
           Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

Κοιν.: Α.  Περιφερειακή Διεύθυνση Α’θμιας & Β’θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
           Β.  Διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
           Γ.  Διευθυντή Επταθέσιου Δημοτικού Σχολίου Ιθάκης.
           Δ. Βουλευτή Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
           Ε.  Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
           ΣΤ.  Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
           Ζ. Δήμαρχο Ιθάκης.
           Η.  Έπαρχο Ιθάκης.
           Θ. Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης.
            Ι. Πρόεδρο της Α’ θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ιθάκης.

Θέμα: Αναπλήρωση δασκάλου στην Α’ τάξη του 7/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ιθάκης.
Αγαπητοί Κυρίες & Κύριοι,
Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε, η θέση δασκάλου στην Α’ τάξη του 7/θ Δημοτικού Σχολείου Ιθάκης, είναι κενή για αρκετές εβδομάδες, ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς η δασκάλα που κατέχει την διδακτική οργανική θέση, πήρε την νόμιμη άδειά της,  για λόγους εγκυμοσύνης.
Η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου κάνουν το ανθρωπίνως δυνατόν να αναπληρώσουν το κενό με διάφορους τρόπους, μη αμειβόμενες υπερωρίες, μοίρασμα των παιδιών σε μεγαλύτερες τάξεις κ.λ.π.
Ειλικρινά με μεγάλη μας λύπη μπαίνουμε στην διαδικασία να πρέπει να σας εξηγήσουμε το πρόβλημα που δημιουργείται στην εκπαιδευτική διαδικασία, όλων των τάξεων του Σχολείου και ειδικά στα παιδιά της Α’ τάξης, εκεί που τίθενται οι βάσεις για την περαιτέρω πορεία τους στην εκπαίδευση.  Επίσης με μεγάλη μας λύπη και έκπληξη παρακολουθούμε τους αρμοδίους να επαφίενται στο Φιλότιμο του διδακτικού προσωπικού του Σχολείου μας.   
Τέλος με οργή παρακολουθούμε πως το σύστημα της Δωρεάν και Ανοιχτής Δημόσιας Εκπαίδευσης της Χώρας μας εν έτη 2018!!!............βάζει τους γονείς της Α’ τάξης αλλά και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας στην διαδικασία να ασχολούνται με Πίνακες Ειδικοτήτων & Αναπλήρωσης, χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και άλλα τραγελαφικά τινά.  Ειλικρινά μπορεί να ακούγεται μικρό και ασήμαντο μπροστά στις δοκιμασίες που περνά η Χώρα μας και ο Λαός μας, αλλά είναι ενδεικτικό των εποχών αλλά και της Κοινωνίας που ζούμε.  
Γιατί θα πρέπει Εμείς, οι Γονείς, οι Πολίτες να ασχολούμαστε με τον τρόπο που το Δημόσιο Οφείλει να αναπληρώνει Διδακτικό Προσωπικό που κάνει καλή και ορθή χρήση των δικαιωμάτων και των προνομίων που το ίδιο το Δημόσιο του έχει ορθώς παραχωρήσει, στα πλαίσια της καταπολέμησης της υπογεννητικότητας που μαζί με τόσα άλλα ταλανίζει την Χώρα μας? 
Γιατί θα πρέπει Εμείς, οι Γονείς, αντί να ασχοληθούμε με την βελτίωση των συνθηκών του σχολείου και των Παιδιών μας,  να ασχολούμαστε με πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτοματοποιημένα?
Γιατί θα πρέπει Εμείς, οι Γονείς, να διεκδικούμε την αυτονόητη ομαλή λειτουργία του διδακτικού προγράμματος?
Γιατί θα πρέπει Εμείς, οι Γονείς, να σπαταλούμε τον πολύτιμο χρόνο μας για να βρούμε τρόπο για να κάνουμε την Υπηρεσία σας να κάνει το Καθήκον της?
Γιατί θα πρέπει Εμείς, οι Πολίτες, να δεχτούμε απαράδεκτες δικαιολογίες από μέρους του Δημοσίου, όταν οι ίδιες δικαιολογίες δεν γίνονται ούτε κατά διάνοια αποδεκτές στην καθημερινότητα Μας?
Για όλα τα Αυτονόητα Παραπάνω, και επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας αλλά και ενημερώνοντάς σας πως θα ακολουθήσουν πολύ δυναμικές και ενοχλητικές αντιδράσεις, σας καλούμε να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ, ως οφείλετε εκ του νόμου, στην αναπλήρωση της θέσης δασκάλου στην Α’ τάξη του 7/θ Δημοτικού Σχολείου Ιθάκης.
Εφιστώντας σας την προσοχή και αναμένοντας τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες σας, παραμένουμε,
Για τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 
Του 7/θ Δημοτικού Σχολείου Ιθάκης,



Όμηρος Ο. Κωστόπουλος  
Πρόεδρος

Aναρτήθηκε στο :www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου