Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

"ΟΙ ΦΟΝΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ" ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ


Το πρώτο της εγχείρημα παρουσίασε η γυναικεία θεατρική ομάδα  από την Β. Ιθάκη με εξαιρετική επιτυχία χθες το απόγευμα στην κοινοτική αίθουσα στο Σταυρό με την κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα & Δημήτρη Αποστόλου σε σκηνοθεσία Στέλιου Παρρή "Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη".
Έξι γυναίκες θύτες. Η καθεμία έχει σκοτώσει και από κάποιον όχι και τόσο αθώο μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και τις περισσότερες φορές δεν είναι πράγματα, αλλά αξίες, αισθήματα, χαμόγελα, άνθρωποι - γνωστοί και άγνωστοι για να σε προστατεύσουν και να σου συμπαρασταθούν όταν τους χρειαστείς.

Έξι γυναίκες που «έχουν τόσο σώας τας  φρένας…», ώστε μηχανεύονται και επικαλούνται κάθε λογής ψυχικές ασθένειες προκειμένου να αποδείξουν ότι έδρασαν χωρίς φρένα και να αποφύγουν την καταδίκη τους. Μία εισαγγελέας-ψυχίατρος, η βοηθός της με ειδικότητα αναπαραστάτρια φόνων που υποστηρίζει ότι είναι εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ένας αστυνομικός καλούνται να σταματήσουν τα σχέδια των φονισσών και να τις αποκαλύψουν. Τα πράγματα όμως δεν έρχονται έτσι όπως τα σχεδίασαν καμία από τις δύο πλευρές.
Τις αδικημένες φόνισσες ενσαρκώνουν οι: 
Ελένη Γαΐλα, Ιωάννα Γρίβα, Μαριάννα Λεκατσά, Ελένη Νευραδάκη, Πόπη Παγουλάτου και Διονυσία Τροχούλια.
Την συστημική ψυχίατρο - εισαγγελέα η Βάνα Ραυτοπούλου 
και την ψυχίατρο εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη η Ελένη Νουτσάτου. Μπατσίνα μας η Ανδριάννα Βασιλοπούλου. 
Κι απ του πουθενά μια μάνα με αλτσχάιμερ η Τζένη Βλασσοπούλου.
Μια κόρη η Σάρα Μουράι και μια φίλη απ΄ τα παλιά η Μάρα Ραυτοπούλου.
Α, κι ένας μικρός χρυσαυγίτης ο Θεόφιλος Καραντζής.
Η παράσταση θα παιχτεί πάλι σήμερα στο Σταυρό Ιθάκης και την Δευτέρα και Τρίτη 7-8 Μαρτίου στο  Βαθύ. Είσοδος Ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου