Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Η "ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ" ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΙΝΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Mε την προβολή της όπερας ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ του Τζιάκομο Πουτσίνι, σε απευθείας σύνδεση με το Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30-01-2016 και ώρα 19.55 η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Ιθάκης ανακοινώνει ότι η έναρξη των προβολών στον δημοτικό κινηματογράφο.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε τρεις πράξεις και τοποθετείται στο Πεκίνο την εποχή των μύθων. Η πριγκίπισσα της Κίνας Τουραντότ έχει θέσει ως όρο πως θα δοθεί μόνο σε εκείνον που θα λύσει τα τρία αινίγματά της. Αν όμως αποτύχει, τον περιμένει ο θάνατος.
Παρά τη σκληρή δοκιμασία, πολλοί είναι αυτοί που δέχονται να την υποστούν. Ανάμεσά τους ο άγνωστος στη χώρα πρίγκιπας Κάλαφ, τον οποίο ωστόσο αγαπά στα κρυφά η σκλάβα Λιου . Ο Κάλαφ παρουσιάζεται μπροστά στην Τουραντότ και καταφέρνει να λύσει τα αινίγματα. Καθώς όμως η πριγκίπισσα αρνείται να υποκύψει, ο νέος θέτει και αυτός ένα αίνιγμα ζητώντας της να βρει το όνομά του. Η Τουραντότ ζητάει με κάθε τρόπο να μάθει την ταυτότητα του ξένου. Η Λιου βασανίζεται για να την αποκαλύψει αλλά αυτοκτονεί χωρίς να πει ούτε λέξη. Ο Κάλαφ και η Τουραντότ μένουν μόνοι: ο πρίγκιπας, καταλαβαίνοντας ότι η άρνηση της πριγκίπισσας οφείλεται σε φόβο, τη φιλάει ξαφνικά αποκαλύπτοντας παράλληλα και το όνομά του. Η Τουραντότ ανεβαίνει στον θρόνο της και αναγγέλλει ότι βρήκε το όνομα του ξένου: είναι ο Ερωτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου