Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κον Δ. ΣΥΡΜΗ

Απάντηση στα διάφορα προσβλητικά και συκοφαντικά άρθρα από το 2011 μέχρι τις 28/7/2014 στην ιστοσελίδα του:
ΘΙΑΚΕΣ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΣΕΙΣ

Εγκατασταθήκαμε στην Ιθάκη από αγάπη για την ιστορία και την ομορφιά της όταν πήραμε την σύνταξή μας. Αγοράσαμε ένα οικόπεδο σεβόμενοι τους υπάρχοντες νόμους του κράτους. Το τοπογραφικό σχέδιο ευρίσκεται σε όλους τους φακέλλους όλων των υπηρεσιών που το αφορούν. Λάβαμε την άδεια οικοδομής,  η οποία τροποποιήθηκε λόγω αλλαγών στο αρχικό σχέδιο. Αυτή η άδεια συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων και την περίφραξη.
Παρ’όλα αυτά, μας καταγγείλατε για παράνομη κατασκευή  και είχατε το θράσος να περάσετε μια ολόκληρη ημέρα με τον τηλεφακό σας και να φωτογραφίζετε εμάς και την ιδιοκτησία μας, γεγονός που αποτελεί προσβολή της ιδιωτικής μας σφαίρας και τιμωρείται από το νόμο.
Μετά την αφιξή μας στο νησί, μας συστηθήκατε σαν τον «γείτονά μας, πρώην Διευθυντή της  Ολυμπιακής Αεροπορίας», και μας πληροφορήσατε ότι «με αυτό το νερό που τρέχει στο δρόμο μας γεμίζετε την δεξαμενή σας των 600 κυβικών μέτρων και ποτίζετε και τον κήπο σας» (sic). Πρώτη αντίφαση: γιατί μας προτείνατε τότε πιεστικά να σκάψουμε ένα χαντάκι με δικά μας έξοδα, μέσα στο οικόπεδό μας,  για να συνεχίσετε να μαζέυετε νερό, εφ’όσον ήδη μαζέυατε αρκετό;  το γεγονός ότι δεν ενδώσαμε είχε σαν αποτέλεσμα μία λυσσασμένη καμπάνια προσβολών, απειλών και λάσπης που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Γνωρίζετε κάλλιστα ότι δεν υπήρξε τάφρος τα τελευταία περίπου 20 χρόνια, αλλά, είσαστε παγιδευμένος από το πρώτο σας ψέμμα, ισχυριζόμενος ότι εμείς κλείσαμε την τάφρο για να βάλουμε την περίφραξή μας. (βλέπε φωτ.)
Η περίφραξή μας, αν και δεν αποτελούσε προτεραιότητα, έγινε, με συμβουλή της αστυνομίας, διότι αφ’ενός πέσαμε θύματα κλοπής  όλων των εργαλείων του κήπου, αφ’ετέρου όλα τα νεαρά δενδρύλια φαγώθηκαν από τα κατσίκια. 

Η περίφραξή μας

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΑΣ

1/ΕΙΜΑΣΤΕ  ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ
Μετά την πρώτη καταγγελία σας στο ΔΣ Ιθάκης  ( Ιούλιος 2011, )τα όρια της ιδιοκτησίας μας  καθορίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν από όλες τις κρατικές  υπηρεσίες που προβλέπει ο νομοθέτης. Μετά την δεύτερη καταγγελία σας  (Ιούλιος 2014) η πολεοδομία, συνοδευόμενη από την αστυνομία, ήρθε και πάλι για να ξαναμετρήσει το πλάτος του δρόμου,και διεπίστωσε ότι είμαστε στά όρια μας, πράγμα που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, αλλά επιμένετε.

2/ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ
Βλέπε πάρα κάτω το πλήρες κείμενο ( και όχι μερικές παραγράφους έντεχνα επιλεγμένες από εσάς) της απάντησης της αντίστοιχης υπηρεσίας της Κεφαλονιάς, αποτέλεσμα μίας ακόμη καταγγελίας σας,  καθώς, και το πλήρες κείμενο της αυτοψίας των τεχνικών υπηρεσιών της Ιθάκης. Τα σχόλια περιττεύουν...
Οι πρόγονοί μας ήταν σοφοί και έφτιαξαν τις λιθειές για να συγκρατήσουν το χώμα και να φιλτράρουν τα νερά. Επίσης δεν ξύρισαν κυριολεκτικά την φυσική βλάστηση, ώστε οι ρίζες να συγκρατούν το έδαφος και να αποφεύγονται οι κατολισθήσεις.  Αυτές οι λογικές αρχές έγιναν σεβαστές;
Αυτό που «ξεχάσατε» να αναφέρετε είναι ότι κατά την διάρκεια της Ανοίξεως 2012 (πολύ βροχερής) ανοίξατε μια τάφρο, ακριβώς πίσω από το σπίτι σας  (το οικόπεδο αυτό σας ανήκει;) οι διαστάσεις αυτής της  τάφρου είναι περίπου ενός μέτρου βάθους , πλάτους ίσου με τις διαστάσεις του φτυαριού του εκσκαφικού μηχανήματος, και μήκους τουλάχιστον 20 μέτρων για να διοχετεύσετε τα βρόχινα νερά στην γειτόνισσά σας κ.  Ε. Καλογεράτου. Υπήρξε παρουσία αρχαιολόγου κατά την εκσκαφή;  «Οι φωτογραφίες αξίζουν  χίλιες λέξεις» ( βλέπε φωτογραφίες ).
Διαμαρτυρηθήκατε πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν κατασκευάστηκε ο δρόμος και έκλεισε το χαντάκι ; Γιατί περιμένατε την έλευσή μας στην Ιθάκη για να το κάνετε; Το νερό πάντα έτρεχε με τον ίδιο τρόπο επί σειρά ετών. Βλέπε φωτογραφίες από τα νερά της βροχής  που τρέχουν πριν και μετά το σπίτι μας στο δρόμο και φυσικά καταλήγουν στην  «σούδα»  στο κατώτερο σημείο του δρόμου. Και φυσικά το γνωρίζετε καλά.
Τάφρος πίσω από το σπίτι του Δ.Σ. που διοχετεύει τα νερά στην γειτόνισα Ε.Κ
Η ίδια τάφρος από Β. προς Ν.
Βρόχινα νερά από Ν. προς Β.
Βρόχινα νερά από Β. προς Ν. μπροστά στο οικόπεδό μας







3/ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ
Εσείς, που κόβετε την τρίχα στα τέσσερα (όπου σας συμφέρει),  ακόμη μια φορά, πριν μας κατηγορήσετε θα έπρεπε να είστε καλά πληροφορημένος. Δεν μπορείτε να λασπολογείτε ατιμώρητα άτομα που καταναλίσκουν τα χρήματά τους όλο τον χρόνο και βοηθούν την τοπική κοινωνία με ποικίλους τρόπους. Διαβάστε λοιπόν τον νόμο 2773/1999 ΦΕΚ Α’ 286, άρθρο 10 παράγραφο 3, και συνμπληρωμένο το 2001 ΦΕΚ Α 201.

4/ Η ΛΙΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Αυτή η λιθειά φαίνεται  ότι προκάλεσε την έκρηξη μίσους, ζήλειας και κακίας σας. Που είναι τα θεμέλια απο μπετόν; Το μόνο που κάνουμε είναι να ξαναφτιάξουμε την λιθειά (στα όριά μας)  της οποίας  οι πέτρες «εξαφανίστηκαν» εδώ και χρόνια, ίσως όταν έγινε ο δρόμος, και υποθέτω, χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη. Ακόμη μία φορά κ. Συρμή, περνάτε το χρόνο σας στέλνοντας αστήρικτες καταγγελίες στην αρχαιολoγική υπηρεσία της Κεφαλονιάς. Μήπως δεν γνωρίζετε την διαφορά μεταξύ μίας ξερολιθειάς , χωρίς αρμούς, χωρίς θεμέλια,και χωρίς μπετόν; Οι αρχαιολόγοι περίμεναν να βρούν ένα χαντάκι  σαν αυτό που κάνατε πίσω από το σπίτι σας...(«Οι φωτογραφίες αξίζουν  χίλιες λέξεις» ( βλέπε φωτογραφίες )

"Θεμέλια" της λιθειάς
5/ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Παρά τις συνεχείς συκοφαντικές καταγγελίες , οι διάφορες υπηρεσίες μας δίνουν δίκαιο όσον αφορά τα όρια της ιδιοκτησίας μας,  κάνουμε μια προσπάθεια για μία κατασκευή αισθητικά ωραία και παραδοσιακή. Αρχίσαμε ήδη να φυτεύουμε. Εσείς, που μας κατηγορήσατε για την ασκήμια του φράκτη μας, συγκρίνετε με τoν δικό σας. Να ο «φράκτης» σας σε μία από τις διάφορες ιδιοκτησίες σας (τσιφλικάς;) που τα αγκάθια και τα βάτα γρατζουνίζουν τους  τουρίστες για τους οποίους κόπτεσθε. «Οι φωτογραφίες αξίζουν  χίλιες λέξεις» (βλέπε φωτογραφίες ).
Θα είναι υπέροχο να γίνει ο δρόμος  και να δοθεί μια διπλή κλίση προς το κέντρο του, όπως στις Άλπεις, με μια σκάρα, ώστε τα οχήματα να περνούν από επάνω.
   
Λιθειά και φυτεύσεις

Η ζούγκλα του οικοπέδου σας στο δρόμο του Αγ. Αθανασίου
Μία άλλη άποψη της ζούγκλας της ιδιοκτησίας σας στις παρυφές  του δρόμου προς στον Αγ. Αθανάσιο.

 6/ ΕΜΕΙΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ Η ΕΣΕΙΣ;
Έχουμε το οικόπεδό μας και το μικρό σπίτι μας. Εσείς κ. Συρμή;  Έχετε α/ το σπίτι σας κάτω από εμάς, δίπλα στην κ. Ελευθερία, που προσπαθήσατε να πνίξετε στα νερά και στις λάσπες, β/ την ζούγκλα σας στην αρχή του δρόμου του Αγ. Αθανασίου, γ/ μια «φαβέλλα» με οικόπεδο και φράκτη αισθητικά άψογα για το τουρισμό  δ/ άλλες τεράστιες εκτάσεις στην Ανωγή. κτλ ... «Οι φωτογραφίες αξίζουν  χίλιες λέξεις»        (βλέπε φωτογραφίες ).

Χωρίς σχόλια
Αισθητικός φράκτης της περιουσίας σας
κ. Συρμή, δεν είναι προτιμότερο να διαθέσετε τον χρόνο σας,σε κάτι πιο θετικό από τις καταγγελίες, π.χ. στις επισκευές της μεγάλης περιουσίας σας, αντί να κατασκοπεύετε από την κλειδαρότρυπα τους συντοπίτες σας; Εσείς κληρονομήσατε, εμείς δημιουργούμε, με λίγα χρήματα αλλά με πολύ προσωπική εργασία και αγάπη. Είναι συχνό ψυχολογικό φαινόμενο να κατηγορεί κανείς τους άλλους για πράγματα που κάνει ο ίδιος. Αυτό, στην ψυχιατρική ορολογία ονομάζεται  Psychological projection, και θεραπεύεται.

7/ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
Ναι, πήραμε την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε την «Σχολή του Ομήρου» που τα αγριόχορτα , γαïδουράγκαθα, κυματιστές λαμαρίνες σπασμένα κλαδιά και σκουπίδια αποτελούσαν  ντροπή για την εικόνα της Ιθάκης και για την χώρα μας.  Εσείς, που είσαστε τόσο ευαίσθητος στα θέματα του τουρισμού  και στο μέλλον των παιδιών , και με τόσο πατριωτικό λυρισμό τα υπερασπίζεσθε στην τελευταία  ανάρτησή σας, γιατί δεν πήρατε την πρωτοβουλία;   Για άλλη μια φορά, Χύσατε το δηλητήριό σας, εσείς ο φλύαρος, με την καταγγελία σας  για πολλοστή φορά, για την θετική  μας πράξη.  Εσείς ο ίδιος, με την απαράδεκτη συμπεριφορά σας, μας κάνατε ακούσια διαφήμιση που ουδέποτε επιδιώξαμε. Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο να συμμετάσχετε στην ομάδα που θα καθαρίσει εθελοντικά τον χώρο, πράγμα πιο θετικό από τις συνεχείς Σύρμιες αναμοχλεύσεις .

8/ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ;
Αυτή η κατηγορία είναι σοβαρότατη διότι ισχυρίζεσθε ότι έγινε απόπειρα κατά της ζωής σας, και ότι ένας φίλος έβγαλε φωτογραφίες.  «Οι φωτογραφίες αξίζουν  χίλιες λέξεις». Που είναι οι φωτογραφίες ;  Ξεχάσατε να τις αναρτήσετε;  Μήπως πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας σας και συγχέετε τις επιθυμίες σας με την πραγματικότητα; Psychological projecton?  Θα πρέπει να κοκκινίζετε από ντροπή  για τα ψέμματα που δεν αντιστοιχούν στην ηλικία σας αλλά σε ένα νήπιο !

9/ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
 Κατηγορείτε την απουσία του κράτους, αλλά είστε ο πρώτος που επωφελείται από την κατάσταση για να μην καθαρίζετε τα οικόπεδά σας, υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη, και να κυκλοφορείτε με μια πινακίδα σβησμένη, ... Από την άλλη πλευρά όμως, χάρις στις αναμοχλεύσεις σας, (διάβαζε καταγγελίες),  αισθανθήκαμε το βάρος του κρατικού μηχανισμού. Ευχαριστούμε για το welcome to Ithaca!
                                                                                           Brigitte et Georges Thanasoulas

Υ.Γ.
Επειδή υπογράφετε με το νούμερο 33  στο άρθρο σας  για τον τεκτονισμό και την ηθική του, (δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις) χρειάζεται μία επεξήγηση.
Δεν αντιπροσωπεύετε καθόλου την Τεκτονική Στοά στο υπέρτατο βαθμό 33, Oh! Vénérable Maître! Ο Τσαρούχης έλεγε : «στην Ελλάδα, είσαι ότι δηλώσεις».
α/ οι τέκτονες παραμένουν πάντα διακριτικοί.

β/ ακολουθούν μία ηθική συμπεριφορά που δεν συνάδει με την δική σας. Θεωρείτε ως εκ τούτου αγράμματους και χωριάτες τους κατοίκους του νησιού και τα ρίχνετε στην πλάτη μας.  Psychological projection?  Αντίθετα, εμείς έχουμε ένα βαθύ σεβασμό και για το πιο ταπεινό επάγγελμα. Όλοι χρειάζονται στην κοινωνία. Δεν έχετε κανένα απολύτως σεβασμό για τον συνάνθρωπο, οπότε δεν έχετε κανένα απολύτως σεβασμό και για τον εαυτό σας, και τον αδικείτε αφάνταστα.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου