Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΝΙΤΣΑ

EΡΩΤΗΣΗ:  Πιστεύεις ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δικαιώνει την παρουσία   του συνδυασμού σου; Είναι δηλαδή αποτέλεσμα αξιολόγησης και  σύγκρισης προγραμμάτων και πολιτικής ή επιρροής προσώπων και ψηφοθηρίας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Συμφωνήσαμε εξ αρχής ότι η πολιτική της παράταξης μας, θα έχει γνώμονα κάποιες αρχές τις οποίες ανακοινώσαμε και τις οποίες τηρήσαμε και θα τηρήσουμε.
Ο προεκλογικός μας αγώνας δεν βασίστηκε σε στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, αντίθετα καταστήσαμε σαφές ότι ζητάμε τη συνεργασία όλων. Το πρόγραμμά μας φροντίσαμε να είναι ρεαλιστικό. Λάβαμε υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Διασαφηνίσαμε ότι δεν μας αρέσει να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Πιστεύω ότι όλα εκτιμήθηκαν από τους Θιακούς
.


ΕΡΩΤΗΣΗ:  Ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ιθάκη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά. Σε κάθε τομέα θα τα ιεραρχήσουμε και θα ξεκινήσουμε άμεσα τις ενέργειες για την επίλυσή τους.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σκέφτεσαι ότι μπορεί να γίνει άμεσα για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στον Αη Θανάση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Όπως αναφέραμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, θα συσταθεί στο Δήμο εξειδικευμένο γραφείο που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την Ομηρική Ιθάκη. Οι προτάσεις αυτού του γραφείου θα καθοδηγήσουν τις ενέργειές μας. Ωστόσο ο χώρος πρέπει να περιφραχτεί και να προβληθεί για την επόμενη τουριστική περίοδο.


ΕΡΩΤΗΣΗ:  Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του Δημοτικού ιατρείου και φαρμακείου που έχετε εξαγγείλει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Στόχος μας είναι η δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου. Υπάρχουν εθελοντές γιατροί που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Η υλοποίησή του θα αρχίσει με την έγκριση του νέου προϋπολογισμού.


ΕΡΩΤΗΣΗ:  Έχετε άλλες σκέψεις για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Το Δημοτικό Ιατρείο θα αποτελέσει στήριξη στον τομέα της περίθαλψης. Θα φροντίσουμε όσο είναι δυνατόν για την εύρεση εργασίας των ανέργων. Θα μελετήσουμε επίσης τη δυνατότητα λειτουργίας χώρου φιλοξενίας για τα άτομα τρίτης ηλικίας όπως έχουμε εξαγγείλει. 


ΕΡΩΤΗΣΗ:  Ελπίζετε στη θετική συμβολή της αντιπολίτευσης στο έργο σας ή πιστεύετε ότι θα ξαναδούμε το έργο της τελευταίας οκταετίας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τη συνεργασία υπάρχει προοπτική για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας. Όταν αναλάβω θα καλέσω την αντιπολίτευση να καταρτίσουμε μαζί το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.


ΕΡΩΤΗΣΗ:  Ποια είναι τα κύρια όπλα σας για να πετύχετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Όπλο μας είναι η εμμονή στις αρχές μας, η σκληρή δουλειά και η συνεργασία με όλους.


ΕΡΩΤΗΣΗ:  Ποιό το όραμά σας για την Ιθάκη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Το όραμά μας για την Ιθάκη είναι να αποτελέσει πρότυπο μιας ανεπτυγμένης κοινωνίας ανθρώπων που ευημερούν.


ΕΡΩΤΗΣΗ:  Τι μήνυμα στέλνεις στους αναγνώστες μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Στη νέα Δημοτική αρχή, όλοι εμείς που μας εμπιστεύτηκαν οι Θιακοί θα θέσουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία των πολιτών και του νησιού για να αναβαθμιστεί η πολιτική ζωή του τόπου, να αξιοποιηθεί η πείρα των εμπειρότερων και η διάθεση για δουλειά των νέων, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη και το νησί να γίνει παγκόσμιος προορισμός. Έχουμε ήδη αρχίσει να ενημερωνόμαστε και από το Σεπτέμβρη θα επιταχύνουμε το ΒΗΜΑ μας. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή σε όλους.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα "Πλατύ Ρείθρον"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου