Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ


Σήμερα το απόγευμα ο Όμιλος του Πλατρειθιά έκοψε την πίτα για το 2019. Αρκετός κόσμος, μέλη και φίλοι του Ομίλου παραβρέθηκαν. Τον Όμιλο τίμησαν όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Φιαμπόλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άγγελος Μαυροκέφαλος,  Βίνα Γεωργανά-Παξινού, Θανάσης Λιβιτσάνης και Λουκάς Αναγνωστάτος. Ο πρόεδρος του Ομίλου Ανδρέας Σταμελάτος υποδέχτηκε τον κόσμο και επέδωσε το βραβείο «Δημήτρη Παΐζη-Δανιά» στους αριστεύσαντες μαθητές γυμνασίου Γιώργο Πρασαλέντη και Αλέξανδρο Βαρβαρήγο και στην εισαχθείσα στο Πανεπιστήμιο -φοιτήτρια τώρα- Ελένη Γαΐλλα. 
Ο χαιρετισμός του προέδρου
"Αιδεσιμότατε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Καλησπέρα σας
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στη σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας, και να ευχηθώ προσωπικά και εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. να έχετε ένα ευτυχισμένο,
δημιουργικό νέο έτος, με υγεία, οικογενειακή ευημερία, τόσο σε σας που βρίσκεστε σήμερα εδώ, όσο και στα υπόλοιπα μέλη του Ομίλου της κοινότητας Πλατρειθιά και κατ’ επέκταση σ’ όλους τους Θιακούς συντοπίτες μας. Σήμερα μας τιμά με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, τον οποίο και ευχαριστούμε.                              
Πριν από χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια αναβάθμισης του Ομίλου, ο οποίος παρά τις μικρές του δυνατότητες προσπαθεί και συμβάλλει στις έκτακτες ανάγκες συνανθρώπων μας και σε συνεργασία με την κοινότητα και το Δήμο Ιθάκης, βοηθά όπου υπάρχει ανάγκη. Φέτος ξεκινάμε ένα δύσκολο εγχείρημα, την ανάπλαση της πλατείας στις Λίμνες με βάση αρχιτεκτονική μελέτη, προσχέδιο της οποίας έχει κατατεθεί στα γραφεία μας. Έχουμε τη συμπαράσταση και την υπόσχεση του Δημάρχου, ώστε η μελέτη αυτή  να μπορέσει να υλοποιηθεί αφού ενταχθεί σε πρόγραμμα του δήμου.  Λεπτομέρειες θα σας ανακοινώσουμε εν καιρώ όταν θα έχουμε και το τελικό σχέδιο. Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι το φετινό πανηγύρι του 15αύγουστου στέφθηκε  από  επιτυχία τόσο από οικονομικής πλευράς όσο και από πλευράς διασκέδασης. Γι αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα τα μέλη του Δ.Σ. και τους συγχωριανούς μας που μας βοήθησαν.  Σήμερα όπως κάθε χρόνο θα βραβεύσουμε με το βραβείο «ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΪΖΗ – ΔΑΝΙΑ», που έχει καθιερωθεί στη θύμηση του άξιου συγχωριανού μας, που πάλεψε για την Ιθάκη και που μας κληροδότησε το τεράστιο έργο του. Το πρώτο βραβείο συνοδευόμενο με χρηματικό ποσό 500 ευρώ απονέμεται στην Ελένη Γαΐλα, για την εισαγωγή της στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του  Πανεπιστημίου Αθηνών. Το δεύτερο βραβείο συνοδευόμενο με χρηματικό ποσό 100 ευρώ απονέμεται στους μαθητές Γυμνασίου Γιώργο Προσαλέντη και Αλέξανδρο Βαρβαρήγο που αρίστευσαν ισοβαθμώντας στο άριστα. Στον τυχερό που θα τύχει το φλουρί της πίτας θα δοθεί δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ, προσφορά του S/M «Α.Β. Βασιλόπουλος» του Δημήτρη Αρκουζή τον οποίο και ευχαριστούμε. 
                                                         Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας"  





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου