Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ALPHA



Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ALPHA στο Θιάκι. Θα δημιουργήσει επί πλέον προβλήματα στο κόσμο που συναλλάσεται με την τράπεζα αυτή και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Ξεσπιτώνει τις οικογένειες των υπαλλήλων στερώντας τους την επιλογή να ζήσουν στον τόπο τους.
Η απόφαση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται στην απόφαση της τράπεζας για την αύξηση των κερδών της (βλέπε και διεύρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου για τους εργαζόμενους – απολύσεις – σπρώξιμο για εθελούσια έξοδο κλπ). Έρχεται σαν εφαρμογή των μνημονιακών νόμων που θα καταργούσε σε μια νύχτα η Κυβέρνηση και που έκαναν γαργάρα όλες οι δυνάμεις που συντάσσονται μαζί της στην υποταγή των απαιτήσεων των δανειστών.

Είναι συνέχεια της αποψίλωσης των υπηρεσιών από το νησί μας που ταλαιπωρείται από τις ελλείψεις γιατρών, παραϊατρικού προσωπικού και αναλώσιμων στο Κ.Υ., που είναι αποκλεισμένο συγκοινωνιακά (γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα), ήδη το ένα τρίτο της χρονιάς. Είναι δε απολύτως σίγουρο πως θα ακολουθήσουν και άλλα λουκέτα με πρώτο και καλύτερο το Ταχυδρομείο.
Είναι υποκριτική η αντίδραση όλων εκείνων των δυνάμεων που σκίζουν τα ρούχα τους διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του υποκαταστήματος. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν στηρίζουν τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια. Δεν μπορείς να είσαι και με τον εργοδότη και με τους εργαζόμενους. Η παροιμία «να σε κάψω Γιάννη να σ΄αλείψω λάδι» ταιριάζει γάντι σ΄όλους αυτούς που αλλάζουν μάσκες κατά το πώς τους βολεύει κάθε μέρα.
Στην ίδια κατεύθυνση, στη κατεύθυνση της αιματηρής οικονομίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, είναι και το κλείσιμο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σάμης. Ενέργεια αυτή τη φορά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη ρότα των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης. Αναγκάζουν τους κατοίκους της Ιθάκης σε αφάνταστη ταλαιπωρία, μια και για οποιαδήποτε δικαστική διαφορά έχουν, να ταξιδεύουν στο Δικαστήριο στο Αργοστόλι. «Είναι δίκαιο έγινε πράξη». Μετά το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου της Ιθάκης που οδήγησε σε παραίτηση τη Ιθακήσια μόνιμη υπάλληλο, έρχεται και η τελευταία απόφαση για τη Σάμη. Αυτά έρχεται να πραγματοποιήσει μια Κυβέρνηση ταχυδρόμος των επιταγών των συνεταίρων της στην ΕΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να πυκνώσουν τις γραμμές του συνεπούς συνδικαλιστικού κινήματος, να αγωνιστούν μαζί μας για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Γιατί όπως λέει και ο ποιητής «ήρθε η στιγμή ν΄αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις.»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου