Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝ (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)


Μια ζωή ολόκληρη «αρμένιζε» στους ωκεανούς. Στο ναυτικό του μητρώο καταγράφεται μια υπηρεσία που φτάνει τα 34 χρόνια. Πάτησε τη γη απ’ άκρη σ’ άκρη, γνώρισε ανθρώπους και πολιτισμούς σ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη, και τα τελευταία χρόνια στο χωριό του απόμαχος μα όχι κουρασμένος, πικραμένος μόνο για τον τρόπο που η πολιτεία αντιμετωπίζει αυτόν και τους συναδέλφους του συνταξιούχους ναυτικούς.
Στο μικρό του εργαστήρι λοιπόν, ο Λεωνίδας ξεσπάει το ταλέντο και την αγάπη του για τη δημιουργία, πάνω σε διαλυμένα, άχρηστα ή ασήμαντα αντικείμενα τα οποία μετατρέπει σε έργα τέχνης. Έτσι, ξύλα που σε άλλους χρησιμεύουν μόνο για τη φωτιά στο τζάκι τους, τα χέρια του Λεωνίδα τα μετατρέπουν σε καλλίγραμμες γυναίκες και παράξενα πουλιά. Απολιθωμένες ραπτομηχανές, διαλυμένες πλάστιγγες, σκουριασμένα φωτιστικά, ερειπωμένες τσιπουριές, αναπαλαιώνονται για να εκτεθούν και να θαυμαστούν. Αλλά ο μάστορας – καλλιτέχνης «Λέων» δεν αρκείται στο ξεσκούριασμα, το γυάλισμα και το στήσιμο. Οι πλάστιγγες ζυγίζουν με ακρίβεια, οι ραπτομηχανές μπορούν να ράψουν και το γραμμόφωνο… τραγουδάει!!!    






















5 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχεις ξάδερφε !!! Είσαι απίστευτος !!!! Αυτά που φτιάχνουν τα χέρια σου είναι υπέροχα !!! Σ' αγαπώ πολύ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα έργα. Μπράβο και πάλι μπράβο. Λεωνίδα
    Χαιρετίσματα απο τον κρύο Καναδά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Λέων. Μια ζωή καλλιτέχνης. Να σαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. LEON IS HE BEST FROM THE BEST.
    ΜΟΝΑΔΙΚΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας αθόρυβος τεχνίτης σε μια απόμακρη γωνιά της Ιθάκης μεγαλουργεί. Μετασχηματίζει τα άψυχα αντικείμενα με την εξυπνάδα του και τις δεξιότητές του σε λειτουργικά και χρήσιμα δημιουργήματα. Να είσαι καλά Λεωνίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή