Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ...


Το http://northithaca.blogspot.gr δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια  από μεράκι. Οι περισσότερες αναρτήσεις της ιστοσελίδας είναι προσωπικά δημιουργήματα λόγου ή εικόνας  και  όποτε έχει γίνει αναδημοσίευση άρθρων πάντα αυτά συνοδεύονταν από την αναγραφή της πηγής. Ουδέποτε έχω απαγορεύσει την αντιγραφή κειμένων ή εικόνων σε οποιονδήποτε αρέσει κάτι και επιθυμεί να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ή κάπου άλλου και μάλιστα οι φωτογραφίες των κειμένων δεν προστατεύονται με υδατογράφηματα.
Πριν τρεις μέρες αναρτήθηκε σε Θιακιά ιστοσελίδα άρθρο για «Τα θυρανοίξια στον Άη Νικόλα» με τα εξής χαρακτηριστικά. Το κείμενο και η πρώτη εικόνα είναι από το northithaca.blogspot.gr  η δεύτερη εικόνα είναι του Γιώργου Δελλαπόρτα  και ως πηγή αναφέρεται το kefaloniapress.gr το οποίο δεν έχει αναδημοσιεύσει το συγκεκριμένο κείμενο αλλά μόνο εικόνες από το χρονολόγιο του Γιώργου
Δεν θα  υπήρχε πρόβλημα αν η αναδημοσίευση της συγκεκριμένης ανάρτησης από το http://northithaca.blogspot.gr γινόταν έστω και χωρίς αναφορά της πηγής .Το γεγονός όμως ότι χρησιμοποιήθηκε το  κείμενο και η εικόνα  μου με αναφορά προέλευσης άλλη ιστοσελίδα αυτό  καταδεικνύει εκτός από το ψέμα και … το πρόβλημα.


Αλεξάνδρα Βαρβαρήγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου