Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Ο Δήμος Ιθάκης έχει επιδοθεί σε σημαντικές κινήσεις  με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιθάκης, με κορωνίδα την ανάδειξη του χώρου του ΑΓ. Αθανασίου όπου εκεί βρίσκεται το παλάτι του Οδυσσέα   μετά από μεγάλες διαβουλεύσεις και ζητάμε επιτέλους από το υπουργείο πολιτισμού να ξεκινήσουν άμεσα οι ανασκαφές στην Ιθάκη.  Παράλληλα, η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και η προβολή του νησιού σε διεθνές επίπεδο, καθώς και μια πλειάδα δημοτικών έργων και μελετών πάνω στο οικιστικό, το συγκοινωνιακό, την καθαριότητα,  την αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων και άλλα θέματα, δίνουν σιγά-σιγά στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας την δυνατότητα μιας αναβαθμισμένης, πιο άνετης καθημερινότητας.
Έτσι, λοιπόν, είμαστε σήμερα εδώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετέχουμε στις εργασίες του συνεδρίου με όλες μας τις δυνάμεις, κατανοώντας τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του τουρισμού υγείας σε νησιωτικό επίπεδο και εξετάζοντας επί μέρους συμπεράσματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην δική μας προγραμματική ανάπτυξη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω ακόμα μια φορά έκκληση στον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλή, που έχουμε την τιμή να βρίσκεται σήμερα στο νησί μας:                             
Κ. Κουρουμπλή, δώστε λύση και βοήθεια στην επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη-Πάτρα!  Δημόσια θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Μιχάλη Λιάτο, και την  εταιρία  IONIAN P για την χορηγία του στο συνέδριο και  την αφοσίωση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας με τον ελλαδικό χώρο και να τονίσουμε, ακόμα μια φορά, ότι δεν υπάρχει βιωσιμότητα κανενός τουριστικού σχεδίου, αλλά και κανενός αναπτυξιακού σχεδίου, γενικότερα, στην νησιωτική Ελλάδα, χωρίς υποδομές, χωρίς συγκοινωνίες, χωρίς εύκολη προσβασιμότητα.  
Σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και καλή διαμονή στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου