Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.


Mετά από εισήγηση του επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" κ. Επ. Μαυροκέφαλου με θέμα τη στήριξη των κινητοποιήσεων για τα προβλήματα των δομών Υγείας του Νομού, τo Δημοτικό Συμβούλιο  στις 22 Ιουνίου 2016, έλαβε ομόφωνα την εξής απόφαση: 
Εγκρίνει την εισήγηση του επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" κ. Επ. Μαυροκέφαλου και απαιτεί : 
• Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, στα Κέντρα Υγείας Σάμης και Ιθάκης, στα Αγροτικά Ιατρεία, στις δομές Ψυχικής Υγείας και στο ΕΚΑΒ του Νομού. 
• Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί. 
• Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμία συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου. 
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Eπίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης στηρίζει την κινητοποίηση των φορέων του Νομού στην Αθήνα, την 1η Ιουλίου στο Υπουργείο Υγείας και την συνάντηση με αντιπροσωπείες των κομμάτων στην Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου