Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ.



Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης που λειτουργεί από την ΑμΚΕ «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» σας ενημερώνει ότι ξεκινά η λειτουργία του παραρτήματός της στην Ιθάκη. 
Οι υπηρεσίες της απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και παρέχονται δωρεάν. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες της Μονάδας εστιάζουν:
Σε ατομικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στη διάγνωση και αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες μέσω της ψυχιατρικής, ψυχολογικής αντιμετώπισης με απώτερο σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση του ατόμου και του οικείου περιβάλλοντος. Επίσης, παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα σχέσεων και άλλα παρόμοια προβλήματα.
Σε κοινοτικό επίπεδο, όπου προτεραιότητα αποτελεί η καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής ασθένειας, η ενημέρωση της κοινότητας για την έννοια της ψυχικής υγείας και η δημιουργία υποστηρικτικού δικτύου για τους ψυχικά πάσχοντες. Επίσης, η συνεργασία με τοπικούς φορείς, καθώς και η ενημέρωση, επιμόρφωση του κοινού αλλά και ειδικών ομάδων γύρω από θέματα ψυχικής υγείας. 
Κύριος σκοπός της είναι η εφαρμογή δράσεων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την καταπολέμηση του στίγματος των ψυχικά πασχόντων, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 
Το γραφείο της θα στεγάζεται στο Διαγνωστικό Κέντρο και θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή από τις 9:00π.μ. έως τις 14:00μ.μ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2671024437
                                         6936994595

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου