Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ Τ. Δ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ

Μετά τη δειγματοληπτική μέτρηση κατανάλωσης που πραγματοποιήθηκε  στις 13-7-2015 βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση της λήψης απόφασης διακοπής της συνεχόμενης υδροδότησης των Τοπικών Κοινοτήτων Σταυρού και Πλατρειθιά λόγω της αδικαιολόγητα μεγάλης κατανάλωσης- σπατάλης νερού που διαπιστώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. 
Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία:

• Η αφαλάτωση της Πόλις του Σταυρού, που υδροδοτεί Σταυρό και Πλατρειθιά, παράγει 210m3/ανά ημέρα. Κατά τη δειγματοληπτική μέτρηση στις 13-7-2015 διαπιστώθηκε κατανάλωση 350m3 /ανά ημέρα. Η διαφορά των 140m3 καλύφθηκε από τα αποθέματα νερού που βρίσκονται στις δεξαμενές.
• Κατά τον έλεγχο των δεξαμενών διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδά τους είναι ιδιαίτερα χαμηλά, που σημαίνει ότι υψηλή κατανάλωση γίνεται εδώ και αρκετές μέρες. 
• Η περυσινή κατανάλωση κατά το μήνα Αύγουστο, τον κατ’εξοχήν τουριστικό μήνα, ήταν 250m3 ανά ημέρα. 
• Η κατάλωση στον Πλατρειθια για όλο το 2013 ήταν 50m3 ανά παροχή, ενώ το 2014 ήταν 42m3.
• Η κατανάλωση στο Σταυρό για όλο το 2013 ήταν 90m3 ανά παροχή, ενώ το 2014 ήταν μόλις 63m3. 
Φαίνεται πως η απουσία βροχών από 27-3-2015 σε συνδυασμό με το κλίμα εφησυχασμού που δημιούργησε η περυσινή συνεχής υδροδότηση είχε σαν αποτέλεσμα την ασυνήθιστα υψηλή κατανάλωση μειώνοντας τα αποθέματα νερού και θέτοντας σε κίνδυνο την αφαλάτωση που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρό. 
  Με την παύση της συνεχόμενης υδροδότησης κύριο μέλημα του Δήμου είναι η διοχέτευση του νερού στις δεξαμενές που έχουν χαμηλή στάθμη προκειμένου να γεμίσουν για να υπάρχει απόθεμα σε περίπτωση βλάβης.
  Μετά το πρόγραμμα υδροδότησης που εξέδωσε η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ιθάκης και το οποίο θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Ιουλίου, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να καταναλώνατε νερό μόνο αν υπάρχει ανάγκη. Το σημαντικότερο, όμως, είναι οι καταναλωτές να συνδέονται στο δίκτυο μόνο τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες που προβλέπει το πρόγραμμα και όχι κάθε φορά που διαπιστώνουν πως το δίκτυο έχει νερό επειδή τυγχάνει να πενάει από την περιοχή τους για να υδροδοτηθεί το επόμενο χωριό.  
 Αν συμμορφωθούμε όλοι με τις υποδείξεις αυτές και τα επίπεδα κατανάλωσης κατά κύριο λόγο στο Σταυρό πέσουν στα περυσινά επίπεδα  των 63m3 ανά παροχή και κατά δεύτερο λόγο στο Πλατρειθιά στα επίπεδα των 42m3 ανά παροχή τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα από 1η Αυγούστου να επανέλθουμε πάλι στη συνεχόμενη 24ωρη υδροδότηση. Ας προσπαθήσουμε όλοι για αυτό.

ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

                                                                          
                                                                                           



                                                                       
                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου