Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΝΑΙ?


ΝΑΙ και δαγκωτό????

Ψηφίζεις ΝΑΙ για την αξιοπρέπειά σου? 
 Μήπως ξέχασες ότι:

Οι Έλληνες μέσα σε πέντε χρόνια απώλεσαν το 40% των εισοδημάτων τους. Όμοιο «επίτευγμα» δεν έχει γίνει σε καμιά άλλη χώρα στον κόσμο σε καιρό ειρήνης.
 Η Ελλάδα στην Ευρώπη έγινε πρωταθλήτρια στην ανεργία, με ποσοστό που ξεπέρασε το 28%, δηλαδή περίπου 1.300.000 άνεργοι.
 Ένας στους τρεις εργαζόμενους βρέθηκε με μισθό 300 ευρώ το μήνα.
Συνολικά 962.400 πολίτες αναζητούσαν δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο. Οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούσαν το 74,4% του συνόλου των ανέργων.
 Είχαν εκδοθεί περισσότερα από 200.000 κατασχετήρια για οφειλές προς το δημόσιο.
Τουλάχιστον 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές – το 61% χρωστούσε μέχρι 10.000 ευρώ, ενώ 300.000 έγιναν ανασφάλιστοι.
Τα πέντε τελευταία χρόνια έχουν μπει περισσότερα από 300.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις. Μόνο στο λιανεμπόριο έκλεισαν 3.500 καταστήματα από το 2010 μέχρι το 2013. Ως δείγμα της κατάστασης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η σημερινή εικόνα φάντασμα της άλλοτε ανθούσας ΒΙΠΕ στην Κεφαλονιά.
 Τουλάχιστον 20.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έφθασαν να χρωστούν στη ΔΕΗ και να τους κόβεται η παροχή.
 250.000 ακίνητα βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη στα αζήτητα. «Βούλιαξαν» οι τιμές των κατοικιών, με την αξία των ακινήτων να πέσει 40% με 50% μέσα σε πέντε χρόνια.
 Το 35% των νοικοκυριών μείωσε τις δαπάνες για ζωτικές και καθημερινές ανάγκες.
 Οι πόροι από τα μνημόνια και τα ταμεία της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα. Το 94% αυτών των χρημάτων, άνω των 200 δισ. Ευρώ, διοχετεύτηκε στις τράπεζες. Δηλαδή, με την περιβόητη βοήθεια του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δεν στηρίχθηκαν οι Έλληνες. Οι Ελληνικές συντάξεις και οι μισθοί, οι άνεργοι και οι μικρές επιχειρήσεις. Δεν έγιναν επενδύσεις στη χώρα, αλλά πήγαν σε ξένους τζογαδόρους του χρήματος. Με λίγα λόγια, η πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα από την τρόικα δεν ήταν για τους ανθρώπους, αλλά για τις τράπεζες. Δεν ήταν για τους Έλληνες και την Ελλάδα, αλλά για τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα.
 Σήμερα πέντε χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο και με εξαθλιωμένο τον Ελληνικό λαό, το δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται αυξάνεται. Από 300 δις ευρώ το 2010 έφθασε τα ….350 δις ευρώ το 2014 και από το 148,3% ως ποσοστό του ΑΕΠ έφθασε στο…..188,9%.

ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΑΙ για το euro?

 Την ερχόμενη Κυριακή, εγω,  δεν μπορώ να μην λάβω υπόψη μου τις νέες προτάσεις των δανειστών οι οποίες και αποτελούν το αντικείμενο του δημοψηφίσματος οπότε και αν υπερισχύσει το ΝΑΙ τότε:
·Το επίδομα αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) θα καταργηθεί άμεσα για το 20% των δικαιούχων με προοπτική έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019 να καταργηθεί για όλους τους συνταξιούχους
·Θα περικοπούν κατά 900 εκατ. ευρώ οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ)
·Στον υψηλό συντελεστή 23%  του ΦΠΑ θα υπαχθούν εστιατόρια, ξενοδοχεία και εστίαση, οδηγώντας τον τουρισμό στην καταστροφή
· Θα αυξηθούν οι εισφορές υγείας για τους συνταξιούχους από 4% σε 6% στην κύρια και στις επικουρικές συντάξεις με αποτέλεσμα την παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεων
· Θα παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021
· Στον μεσαίο συντελεστή 13% θα ενταχθούν βασικά τρόφιμα (γάλα, ψωμί, λάδι κ.λ.π.),  ενέργεια και νερό, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα το κόστος ζωής και μειώνοντας αντίστοιχα τους μισθούς και τις συντάξεις
· Όλες οι αλλαγές στον ΦΠΑ θα εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου 2015, με τεράστια ζημιά στους καταλυματίες που πούλησαν με 6,5% ΦΠΑ και θα αποδώσουν 23%
· Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται τόσο το 2015 όσο και το 2016 παραμένοντας ο ίδιος ακόμα και αν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες.
· Θα επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες
· Θα αυξηθεί η έκτακτη εισφορά φυσικών προσώπων.
· Θα εξαλειφθεί το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των αγροτών και θα καταργηθούν οι επιδοτήσεις για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες.



· Θα αυξηθεί η φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων από το 26% στο 28%
· Θα νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και δεν θα υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί
· Θα μειωθεί το όριο των 1.500 ευρώ κάτω από το οποίο δεν επιτρέπονται κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.
· Θα αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών
. Θα μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο
. Θα υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο. 
. Θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
. Θα πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο
. Δεν θα επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12% στα κέρδη άνω των 500.000 ευρώ
 OXI !  εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω!

ΟΧΙ εγω δεν μπορώ να ψηφίσω ΝΑΙ

   Ψηφίζω ΟΧΙ!

Αναρτήθηκε στο :kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου