Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ - ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Τα νησιά μας, τα μικρά νησιά και ιδιαίτερα αυτά τα οποία βρίσκονται μακριά από το κέντρο έχουν ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού. Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες καθώς είμαστε αντιμέτωποι με την πιο μεγάλη και σοβαρή κρίση. Και είναι η πιο σοβαρή κρίση καθώς αφορά την υγεία όλων μας.
Λαμβάνοντας υπ όψη  ότι στο νησί μας υπάρχει μεγάλος αριθμός μόνιμων κατοίκων , οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες τις οποίες πλήττει  πιο σοβαρά ο κορονοϊός αλλά και  την αδυναμία λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο διάδοσης του ιού από την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας 
θα παρακαλούσα όλοι μας να αναλογιστούμε  τις ευθύνες μας και να ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι από τον  Δήμο Ιθάκης ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμιά βεβαίωση μονίμου κατοικίας πέραν αυτών που πραγματικά τις δικαιούνται βάση του Νόμου.Το βασικό μήνυμα είναι “Μένουμε σπίτι” και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου