Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΤΟΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΙΤΑΣ ΤΣΙΝΤΗΛΗ - ΒΛΗΣΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»


Ο Κοινωφελής Όμιλος Σταυρού έχει τη χαρά να ανακοινώσει προς τους κατοίκους του Σταυρού αλλά και προς τους απανταχού Σταυριώτες και όλους τους Ιθακήσιους ότι είναι υπό έκδοση ο 3ος τόμος του έργου της εκλεκτής συμπατριώτισσάς μας συγγραφέως Ρίτας Τσιντίλη-Βλησμά «ΣΤΑΥΡΟΣ στο σταυροδρόμι του χρόνου», που με ιστορικές αναφορές, πλούσιο αρχειακό υλικό και φωτογραφίες ανασυστήνει και ζωντανεύει την ιστορία του χωριού μας μέσα στον χρόνο.
Ο τρίτος τόμος θα είναι στις προδιαγραφές των δύο προηγουμένων, σε φροντισμένη παραγωγή και εκτύπωση από τις εκδόσεις Σταύρος Καρούσος, και έρχεται να συμπληρώσει το έργο, επεκτείνοντας την ιστορική αναδρομή του χωριού μας έως τις μέρες μας. 
Χάρη στον τεράστιο κόπο της συγγραφέως και στην άοκνη και αξιοθαύμαστη προσπάθειά της, αλλά προπάντων χάρη στην αγάπη της για την γενέθλια γη, το χωριό μας σήμερα συμπληρώνει αυτό το μνημειώδες έργο – χρέος τιμής και μνήμης προς τις γενιές που έφυγαν και ανεκτίμητη προσφορά γνώσης για τις γενιές που θα έρθουν, και θα θελήσουν να μάθουν τις ρίζες τους. Καθώς η νέα γενιά είναι συνήθως διασκορπισμένη στον κόσμο, με το έργο αυτό θα έχει κάπου να στραφεί και να αρχίσει να ερευνά και εκείνη με τη σειρά της, κάποια στιγμή στο μέλλον, την καταγωγή και την ιστορία της. 
Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε τους συμπατριώτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο να αποστείλει υλικό (φωτογραφίες, λίγα βιογραφικά στοιχεία κλπ.) που έχει σχέση με πρόσωπα του Σταυρού ή που έχουν ρίζες από τον Σταυρό, ιδίως πρόσωπα της νεότερης γενιάς, στην διεύθυνση: 
Ρίτα Τσιντίλη-Βλησμά
Τ.Θ. 80383
Τ.Κ. 18510
Πειραιάς
ή στο e-mail: 
kosithaca@gmail.com
μέχρι τις 30 Απριλίου 2018 το αργότερο, με σκοπό το υλικό αυτό να συμπεριληφθεί στις σελίδες του νέου τόμου.

Κοινωφελής Όμιλος Σταυρού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου