Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


Πρόσκληση,
προς τους συμπατριώτες μας που θυμούνται το νησί μας ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΙΟΥΛΙΟ Η ΑΥΓΟΥΣΤΟ και που οι μοναδικές φορές που το θυμήθηκαν χειμώνα ήταν λόγω τοπικών εκλογών, ώστε να μετατρέψουν σε ψήφο τη σοφή και σαφή εικόνα που αποκόμισαν από 10 μέρες του καλοκαιριού για τις ανάγκες του νησιού. 
Αγαπητοί συμπατριώτες, σας προσκαλούμε στο νησί από Οκτώβριο έως Ιούνιο και σας υποσχόμαστε: 
Ήσυχη και χωρίς ηχορύπανση από τη μουσική διαμονή. Αν σε κάποια περίπτωση σας δημιουργήσουν πρόβλημα τυχόν βελάγματα από ζώα, θα τα απομακρύνουμε ή θα καταργήσουμε τα κουδούνια.
 
Αμέτρητες θέσεις πάρκινγκ, για να νιώσετε οικεία όπως άλλωστε και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή όπου αλλού, που κάτω από το διαμέρισμά σας, έχει φροντίσει ο Δήμος στον οποίο διαμένετε (προσωρινά φυσικά, αφού δηλώνετε μόνιμοι κάτοικοι Ιθάκης) να σας έχει κρατημένη θέση με την πινακίδα σας. 
Άμεση εξυπηρέτηση από όλους τους επαγγελματίες του νησιού μας, για την πιο ευχάριστη διαμονή σας. Θα φροντίσουμε να σας έχουμε ό,τι και όπως επιθυμείτε. Είναι κρίμα να στήνεστε στις ουρές στην Αθήνα, για να γεμίζετε τα πορτμπαγκάζ μέχρι και με αυγά από τα LIDL.
* Η παραπάνω «πρόσκληση»  και το ειρωνικό της ύφος, ασφαλώς και ΔΕΝ απευθύνεται σε όσους/ες συμπατριώτες μας δείχνουν κατανόηση στα προβλήματα του νησιού. 
Η ανάγκη μας για επιβίωση, με μία σεζόν 20 ημερών, γνωρίζουμε ότι ίσως να δημιουργεί κάποια προβλήματα, τα οποία όμως είναι ασήμαντα μπροστά στο διακύβευμα που αφορά το να μείνει τα νησί ζωντανό και να μην ερημώσει, να μην χρειαστεί να το εγκαταλείψουμε και οι τελευταίοι «φαροφύλακες».  
Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι περιστασιακοί επισκέπτες του νησιού κάνουν καταγγελίες κατά όσων «ματώνουν» σε ένα ερημωμένο νησί, με μία απαξιωμένη αγορά. Για να υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσουμε να είμαστε «επιστάτες» των 365 ημερών πάνω στο νησί
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ.
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ιθάκης θα βρεθεί απέναντι σε όποιον/ους προσπαθήσουν να θίξουν το συμφέρον των επιχειρήσεων και του νησιού μας, ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν ιδέα από πού βγαίνει ο ήλιος το χειμώνα, αλλά μιλούν εξ’ ονόματος των μόνιμων κατοίκων. 

Εκ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου