Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔΙΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ


 Η ΠΕΔΙΝ (Δήμαρχοι Ιονίου) συνεδρίασε στο Μεγανήσι την Πέμπτη 11 Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Ιθάκης εισηγούμενος το μοναδικό του θέμα στη συνεδρίαση, εξέθεσε το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου μετά την παραίτηση του υπαλλήλου Δημήτρη Αρκουζή η λειτουργία της υπηρεσίας «είναι στο κόκκινο». Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέκος Παρίσης, κατηγορηματικά απέκλεισε την παροχή βοήθειας αφού η στελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας, όπως είπε, δεν επαρκεί ούτε για την εξυπηρέτηση των δικών τους αναγκών, απεναντίας η Περιφέρεια στην οποία «κάθονται» δεκάδες μηχανικοί χωρίς αντικείμενο μπορεί να στείλει κάποιον στην Ιθάκη.
 Ο Στανίτσας  εκφράζοντας την αγωνία αλλά και αγανάκτησή του ο δήλωσε αποφασισμένος ως και εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος, να αναστείλει τη λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας και να μεταφέρει το αρχείο της Πολεοδομίας στο Δήμο Κεφαλονιάς, αφού θεσμικά μόνο υπάλληλοι Δήμων μπορούν να καλύψουν υπηρεσίες Πολεοδομίας. Είναι άδικο και ταυτόχρονα ανεξήγητο είπε, στους υπό πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ μηχανικούς που ανακοίνωσε το υπουργείο για την κάλυψη αναγκών των Δήμων, να μη συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Ιθάκης ο οποίος δεν έχει οικονομικές υποχρεώσεις, βρίσκεται σήμερα με ταμιακά διαθέσιμα πάνω από 2.000.000 ευρώ και έχει υποβάλλει αίτημα για πρόσληψη μηχανικών από το 2013!. Είναι αδιανόητο επίσης, να μην προχωρήσουν έργα που έχουν δρομολογηθεί επειδή δεν υπάρχει ένας μηχανικός να υπογράψει…
Οι εντυπώσεις από το πανέμορφο Μεγανήσι, άριστες καθώς οι συμμετέχοντες  απόλαυσαν μια εξαιρετική φιλοξενία από όμορφους ανθρώπους σ’ ένα περιβάλλον ειδυλλιακό!!! 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου