Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΕΛΜΕΚΙ: 1o ΕΠΑΛ ΙΘΑΚΗΣ - ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΩΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η περσινή καθιέρωση του 1ου ΕΠΑΛ Ιθάκης ως εξεταστικού κέντρου για τις πανελλαδικές εξετάσεις αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές του. Η καθολική συμμετοχή ήταν συνέπεια αυτού, μιας και πριν οι μαθητές έπρεπε να ταξιδέψουν στην Κεφαλονιά και να ξοδεύουν χρήματα και χρόνο σε βάρος της προσπάθειας που κατέβαλαν.

Η οικονομική δυσκολία των οικογενειών των μαθητών να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους ήταν μεγάλη, αφού η υφιστάμενη νομοθεσία καλύπτει τη συγκεκριμένη δαπάνη των υποψηφίων μόνο εφόσον ανήκουν σε ΓΕΛ και όχι σε ΕΠΑΛ. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, το σχολικό έτος 2012-13 μόνο τέσσερις από τους δώδεκα μαθητές μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και οι περισσότεροι εγκατέλειψαν. Επιπλέον, η αναγκαστική μετακίνηση των μαθητών εκτός νησιού διαμορφώνει και άνισους όρους συναγωνισμού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να λειτουργεί μόνιμα το Σχολείο ως εξεταστικό κέντρο δεδομένου ότι πληροί και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (VBI, αίθουσες εξέτασης, fax, φωτοτυπικό). Το Υπουργείο Παιδείας άμεσα πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ


Ο Πρόεδρος                                       
O Oργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                        Φαρακλός Βαγγέλης

ΠΗΓΗ: inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου