Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

TO ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ... ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Άλλος αέρας φυσάει εδώ κι ένα μήνα στο νησί. Ένας δημοτικός «μηχανισμός» που τρέχει τρέχοντας προς όλες τις κατευθύνσεις κι ένας δήμαρχος που ακλουθάει μέρα και νύχτα τη ροή των… προβλημάτων προσπαθώντας να… πηδήξει μπροστά. “Επιτέλους Δήμαρχος, επιτέλους άνθρωποι που ασχολούνται με την καθημερινότητα”, λένε στην πιάτσα. Γιατί είδαν ή άκουσαν ότι η νέα Δημοτική αρχή :


  • Καθάρισε τα φρεάτια στο Βαθύ και τις επόμενες μέρες ξεκινάει ο καθαρισμός και στα χωριά.
  • Πραγματοποίησε εργασίες καθαρισμού – συντήρησης στο Δημοτικό γήπεδο.
  • Ζήτησε και πέτυχε τη διάθεση απορριμματοφόρου από το Δήμο Αθήνας καθώς και φορτηγού από την Περιφέρεια απαραίτητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος «σκουπίδια»
  • Δρομολόγησε τη διαδικασία τακτοποίησης του κτιρίου του Δημαρχείου.
  • Δρομολόγησε τη διαδικασία επισκευής της στέγης του γυμνασίου. Πρώτο βήμα η δωρεά της μελέτης από το μηχανικό Μάσο Δευτεραίο.
  • Υπόγραψε προγραμματική σύμβαση με την  Περιφέρεια για τη συνεργασία με την υπάλληλο – μηχανικό Ματίνα Σαράντη.
  • Δημοπρατεί στις 4 Νοεμβρίου το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου, με τοποθέτηση αντλίας θερμότητας και αλλαγή των «κουφωμάτων».
  • Συνεχίζει και οσονούπω ολοκληρώνεται το αποχετευτικό ξεκίνησε πριν ένα χρόνο  κι έμεινε κι αυτό, στο … μεγάλο του Γιάνναρου κενό.

Δεν είναι και λίγα για ένα μήνα και μέσα σε πολλά άλλα της καθημερινότητας….                 Εκείνο που έχει προκαλέσει εντύπωση όμως και που συμβαίνει πρώτη φορά στον τόπο μας, είναι το ενδιαφέρον και η δραστηριότητα όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας. Αν αυτό συνεχιστεί εγγυάται και κάτι τι καλύτερο για το μέλλον.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;;;
Η αντιπολίτευση αμήχανη και προβληματισμένη παρακολουθεί ξεντώνοντας το λαιμό της για να φανεί… λίγο ψηλότερη αλλά…
                                                   
  ΠΑΠΟΡΙΕΣ…
Και για το παπόρι ο Δήμαρχος την πρόλαβε καταθέτοντας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης από και προς την Ιθάκη, απαραίτητα στην επιτροπή διαχείρισης του αιτήματος επαναλειτουργίας της γραμμής Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης. Για την κίνησή του αυτή επαινέθηκε από τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Αλέξανδρο Ταφλαμπά, για να καταγραφεί άλλο ένα… ξεχασμένο και παράξενο στον τόπο μας. Μπράβο της αντιπολίτευσης στο Δήμαρχο!!!
                                              
 … ΠΑΠΑΡΙΕΣ…
Έτσι η αντιπολίτευση μένει στην αναμονή της Δημαρχιακής πατάτας, αφού με τον πανηγυρισμό της πρώτης τέτοιας που αφορούσε τη φωτογραφική ανακοίνωση του Δήμαρχου για το σύμβουλό του, ακόμα γελάνε. Βέβαια κι αυτός ο Δήμαρχος θα μπορούσε βρε παιδάκι μου να πάρει έναν από δαύτους για σύμβουλο. Με τόσο… χρυσάφι τον έλουσαν  προεκλογικά δεν τους έχει εμπιστοσύνη;
                           
 … ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΟΙΝΟΒΑΣΙΑΣ
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΠΗΝΩΡ-Α παραβρέθηκαν και αναπληρωματικά μέλη, για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, όπως είπαν, μιας και άπειροι στα… όργανα ήθελαν να ενημερωθούν.
«Να μην τους επιτραπεί να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις» απαίτησε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Μπούας, «επειδή η παρουσία τους θα επηρεάζει την κρίση των τακτικών μελών» εξήγησε….;;;
Αντιπολίτευση εκκρεμούσα στα όρια της… σοβαρότητας!  Για γέλια ή για κλάματα;
Των Νώντα Μαυροκέφαλου και Δημήτρη Δέτσιμα εξαιρουμένων, η στάση των οποίων διασώζει το αντιπολιτευτικό θεσμικό πλαίσιο...
                                                                   ΕΥΘΥΜΙΟΣ  ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου