Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΘΑΚΗΣ

 Με χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της πρώτης κινητικότητας μαθητών του σχολείου μας στα πλαίσια σχετικού Ευρωπαϊκού προγράμματος

Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι ήδη γνωστό το Γυμνάσιο Ιθάκης συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS+ ‘Modern Odysseys: travels, dreams and goals in the Mediterranean Sea’ που συντονίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Ιονίων Νήσων με συμμετοχή συνολικά πέντε σχολικών μονάδων από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα με κοινό παρονομαστή τόπους ορόσημα της Οδύσσειας.

Στα πλαίσια του προγράμματος περιλαμβάνονται εβδομαδιαίες επισκέψεις πενταμελούς ομάδας μαθητών από κάθε σχολείο με συνοδεία δυο καθηγητών στα υπόλοιπα σχολεία αρχίζοντας από τη Σικελία και το σχολείο Bagolino στο Αλκάμο της Σικελίας 4-8 Οκτωβρίου.

Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να ζήσουμε μαζί με τους μαθητές μας Αικατερίνη Βασιλοπούλου , Ναταλία Καρβούνη, Φλόρα Τσακο, Κατριν Γκουερίνη Καχρίλα και Γεωργία Σταυροπούλου μια ξεχωριστή εμπειρία που θεωρούμε ότι μας πλούτισε όλους σαν άτομα, προέβαλε το σχολείο και το νησί μας και ίσως ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας στο μέλλον. 

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις οικογένειες τους για τη συνεργασία αλλά και προσωπικά την  εκπαιδευτικό του σχολείου μας Ευανθία Γκίλινα για την πολύτιμη βοήθεια της. Ανυπομονούμε για τις επόμενες μετακινήσεις μας αλλά και για την φιλοξενία όλων των άλλων σχολείων στην Ιθάκη τέλη Σεπτεμβρίου του 2022, σε μια εβδομάδα που ελπίζουμε να ανταποδώσουμε τη θερμή φιλοξενία που είχαμε και να διαφημίσουμε το σχολείο και το νησί μας παντού.

Ο Διευθυντής 

Μολφέσης Δημήτρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου