Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Β. ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ "ΙΑΝΟΥ"




Προς

Αξιότιμη κυρία και  κύριους.
Κυριάκο Μητσοτάκη ( Πρωθυπουργό)
Παναγή Καππάτο (βουλευτή Κεφ/νίας & Ιθάκης  )
Σοφία Ζαχαράκη  ( Υφυπουργό Τουρισμού)
Γραφείο Δ/ντού Υπουργ. Μεταφορών

Ο «ΙΑΝΟΣ» πέρασε από τη Βόρεια Ιθάκη πριν από 7 μήνες. Στο ήδη πληγωμένο «κορμί» του τόπου μας, κατάφερε πλήγματα καθοριστικής  προς την κατάρρευση του  σημασίας. Η εικόνα του κατεστραμμένου δρόμου στον «Αετό» ακυρώνει την «Ευρωπαϊκή μας περηφάνια» καθώς αποτελεί ένα ακόμη πιστοποιητικό της κατάταξής μας σε «σχήμα υποδεέστερο».
Το οδικό δίκτυο από Φρίκες προς Κιόνι και από Ανωγή προς Καθαρά δεν παρέχει καμία ασφάλεια καθώς το μεν πρώτο υποχωρεί συνεχώς προς την θάλασσα, ενώ και στα δύο οι πτώσεις βράχων απειλούν κάθε περαστικό.


Η κατάρρευση τμήματος του λιμενοβραχίονα στις Φρίκες παγιώνει μια συγκινητική εικόνα « ξεδοντιασμένου κρανίου», της οποίας η προσφορά ελπίζουμε να αποβεί ευεργετική κατά την τουριστική περίοδο!
Στον λιμενοβραχίονα του Κιονιού  έχουν  δημιουργηθεί ρωγμές και αναμένεται κι εκεί η σταδιακή αποσύνθεσή του, όπως και η προβλήτα ελλιμενισμού σκαφών, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει κυριολεκτικά «κουφώσει».   
Γενικότερα δε , σ΄  ένα  μεγάλο τμήμα του οδικού επαρχιακού εγκυμονεί ένας διαχρονικός κίνδυνος από πτώσεις  βράχων ,ενώ η κατάσταση ολόκληρου του επαρχιακού δικτύου της Βόρειας Ιθάκης είναι σε άθλια κατάσταση.
Ο δρόμος Σταυρού - Πόλης εξακολουθεί να βρίσκεται στα σκοτάδια και  οι εκατοντάδες επισκέπτες θα ανεβαίνουν και φέτος από την Πόλη στο Σταυρό με τη βοήθεια του φωτός των αναπτήρων και των κινητών τους.
Να σημειώσουμε  τέλος την «αναμονή» της αγοράς του παλατιού του « Τζανή». με σκοπό την δημιουργία μουσείου, μια διαχρονική απαίτηση των κατοίκων της Βόρειας Ιθάκης αλλά και «ιστορική». ανάγκη της Ιθάκης όπου τα ανασκαφικά της ευρήματα παραμένουν σε αποθήκες μέσα σε χαρτόκουτα περιμένοντας την αξιοποίησή τους.
Αυτά και άλλα διαπίστωσε η υφυπουργός τουρισμού κ. Ζαχαράκη  κατά την περιοδεία της  στον τόπο στις 25 Απριλίου. Η αρμόδια για τον τουρισμό υφυπουργός περιόδευσε με την συνοδεία της δημοτικής αρχής και του κ. βουλευτού, ενημερώθηκε γενικά για την κατάσταση του τόπου αλλά και ειδικότερα κατά περίπτωση ενώ

ΑΠΟΥΣΑ ΓΕΝΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ Η ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΓΙΑ  ΝΑ .....ΑΠΟ.....ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ......

Δέτσιμας  Δημήτρης, πρόεδρος κοινότητας Σταυρού
Βεντούρας Γιώργος, πρόεδρος κοινότητας Κιονιού
Γαβρίλη Ζαχαρένια, πρόεδρος κοινότητας Πλατρειθιά
Μωραΐτης Πάνος, πρόεδρος κοινότητας  Ανωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου