Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΘΑΚΗΣ


Η Δημοτική χορωδία Ιθάκης τραγούδησε χριστουγεννιάτικες μελωδίες χθες το απόγευμα στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Σταυρό Ιθάκης.Ο  Ναός πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια δημιουργώντας κατανυκτική και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, όπως ταιριάζει με το πνεύμα και το μήνυμα των ημερών.
























1 σχόλιο:

  1. Τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Χορωδία Ιθάκης εκτός των άλλων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της, σε διάφορες εκκλησίες της Ιθάκης, μεταφέροντας το Χριστουγεννιάτικο κλίμα σε όλα τα χωριά του νησιού!
    Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία σας και την θερμή σας ανταπόκριση, στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Δημοτικής Χορωδίας Ιθάκης, που έγινε φέτος την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στις 26/12/2019, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον Σταυρό Ιθάκης!
    Η εκδήλωση, είχε τίτλο " Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός"! Ακούστηκαν Εκκλησιαστικοί Ύμνοι, Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια και Κάλαντα, υπό την διεύθυνση του επί 17 έτη μαέστρου της Δημοτική Χορωδία Ιθάκης, Σπύρου Θεοτοκάτου!
    Ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, Κώστας Κανέλλος (Kostas Kanellos), διάβασε ένα κείμενο του Φώτη Κόντογλου για τα Χριστούγεννα και άγγιξε τις ψυχές όλων των παρευρισκομένων!
    Ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σταυρού, ήταν όπως πάντα υπέρλαμπρος! Ο Ιερέας του ναού, Πάτερ Παναγιώτης, δέχθηκε και φιλοξένησε με πολύ χαρά την εκδήλωση αυτή και οι ευχές του και τα θερμά του λόγια, συγκίνησαν όλους!
    Πολλές ευχαριστίες στον Δήμο Ιθάκης και την ΔΚΕΙ για την τεχνική και οικονομική υποστήριξη, όπως και τον Διονύση Ράζο για την μεταφορά των χορωδών στον Σταυρό!
    Ο μαέστρος και τα μέλη της Δημοτική Χορωδία Ιθάκης εύχονται σε όλους σας Χρόνια Πολλά & Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2020!
    Και του χρόνου....!!!
    Φωτογραφίες North Ithaca

    ΑπάντησηΔιαγραφή