Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ


Αντί μαθημάτων νομιμότητας



Οι εκλογές τελειώσανε, η ένταση εκτονώθηκε, μια μετεκλογική ηρεμία δείχνει ότι ο Ανθρώπινος λόγος, ο πολιτισμός κερδίζει έδαφος. Παντού, εκτός από τον Πλατρειθιά όπου εξακολουθεί να πρωτοτυπεί , αναδεικνύοντας τα κατάλοιπα της ασχήμιας μιας νοοτροπίας που πεθαίνει. 
Σήμερα το πρωΐ , στο χώρο της εργασίας μου «εισέβαλε» ο –μέχρι χτες- υποψήφιος πρόεδρος της κοινότητας Πλατρειθιά Ιωάννης Ανδριανάτος-Αστραπόγιαννος, και ενώπιον δύο ανθρώπων εξαπέλυσε εναντίον μου μια αήθη επίθεση, με το επιχείρημα ότι η απόφασή μου να υποστηρίξω την υποψηφιότητα της προέδρου Ζαχαρένιας Γαβρίλη, συνέβαλα στη δική του αποτυχία. Με παραληρηματικό λόγο και ανεπίτρεπτο τρόπο ξεχώρισε –όπως πάντα- από τη γενική εικόνα όσων πολιτεύτηκαν στην Ιθάκη. Η στάση των συνυποψηφίων του που δεν τα κατάφεραν, αλλά η αξιοπρέπειά τους ορθώθηκε πάνω από την πίκρα τους, δεν έδειξε τίποτα στον κύριο αυτό. 
Δυστυχώς, η κοινωνία μας δεν έχει ακόμη φτάσει στο επίπεδο εκείνης της συνειδητοποίησης, όπου οι Πολίτες της με τη σκέψη και τον τρόπο τους θα αφαιρούσαν από τον συγκεκριμένο την «κοινωνική παρουσία» που δεν δικαιούται!!! Οψόμεθα!
                                                       Αλεξάνδρα Βαρβαρήγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου