Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Έφτασε ο Τσίπρας σήμερα στην Ιθάκη και ήταν αρκετοί εκεί. Στην υποδοχή εννοώ. Ήταν η Δημοτική αρχή του Στανίτσα, η καλύτερη Δημοτική αρχή του καλύτερου Δήμαρχου της μεταπολίτευσης. Ήταν ντόπιοι και ξένοι. Ήταν ήμεροι πολιτισμένοι και «άγριοι αμόρφωτοι». Οι πρώτοι περίμεναν υπομονετικά, χαιρέτισαν ευγενικά και χειροκρότησαν αν επικροτούσαν αν όχι απομακρύνθηκαν αθόρυβα. Οι δεύτεροι βρυχήθηκαν σε ρυθμούς που προετοίμασαν και δημοσιοποίησαν στο face book από βραδύς. Χτύπησαν και τις καμπάνες λυπητερά, όπως δεν τις χτύπησαν όταν οι ΣημιτοΚαραμαλοΠαπανδρέοι τους πήραν το σκαλπ κι «απαγόρεψαν» στα παιδιά τους να συνεχίζουν να ζουν σ’ αυτό τον τόπο. Από διαφορετική αφετηρία ορμώμενοι και ανάλογα με τα περιφερειακά ή νοητικά μεγέθη που διαθέτουν… Ντυμένοι το ένδυμα της νοητικής αγαμίας ή τη … γύμνια της φιλάρεσκης φαιδρότητάς τους. 
Η Ιθάκη όμως πορεύεται στον κόσμο «ασφαλέστερη» και φωτεινότερη. Μακριά, στους λαούς που περιμένουμε κάθε χρόνο, γα να μετρήσουμε τι θα μας φέρουν για να ζήσουμε. 
Άραγε ποια καλύτερη φωνή από αυτή του Πρωθυπουργού θα μπορούσε να φωνάξει ότι «Η Ιθάκη είναι εδώ»!?










































1 σχόλιο:

  1. Καλά φαινεται οτι μονο εσυ παροικεις εν τη Ιερουσαλήμ!!! Η μάλλον στη φάτνη με τα ζωάκια. Έχει υπαρξει μεγαλύτερος ψεύτης και αγύρτης στην Ελληνική ιστορία; Εκτος και να εχεις κτυπησει και εχεις αμνησία!!! Για θυμισου με τι παραμυθια πήρε την καρέκλα και με τι παραμιθακη θέλει να την κρατήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή