Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΙΘΑΚΗΣ


Με πρωτοβουλία της , αντιπροσωπεία της Κ.Ο.Ιθάκης του ΚΚΕ , επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιθάκης και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του κ. Γεώργιο Παξινό.
     Στη συνάντηση ο διευθυντής αναφέρθηκε στις ελλείψεις που έχει το Κ.Υ σε ιατρικό , νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις τελευταίες προσλήψεις παιδιάτρου , οδηγού και νοσηλεύτριας , που οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρουσιαστεί να αναλάβουν υπηρεσία , παρατείνοντας έτσι την αγωνία των κατοίκων του νησιού σε ενδεχόμενη ανάγκη.

     Αγωνία επίσης εκφράστηκε στην αντιπροσωπεία , για το τι πρόκειται να συμβεί , μετά την επικείμενη συνταξιοδότηση ιατρού και τη λήξη της θητείας επίκουρου ιατρού , αφού η πρακτική του Υπουργείου στη στελέχωση των μονάδων υγείας γίνεται όποτε και αν με το σταγονόμετρο.
     Αναφέρθηκαν επίσης τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτηριακό και στη συντήρησή του , αφού όλα έχουν αφεθεί στο πατριωτισμό ιδιωτών και του Δήμου που καλύπτουν τις ανάγκες σ’ αυτό τον τομέα.
     Από τη πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ , στο πρόσωπο του διευθυντή ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του κέντρου υγείας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες , που πολλές φορές ξεπερνούν τις ανθρώπινες αντοχές. Στη συνέχεια παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την υγεία που κωδικοποιούνται στα εξής: 
Όχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας
Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν για όλους
Καλά οργανωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Επαρκώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Επαρκές μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα εξειδικευμένο προσωπικό
Καμία συμμετοχή του ασθενούς σε φάρμακα και εξετάσεις
Τόνισε δε , πως θα αναδείξει τα χρόνια προβλήματα του Κ.Υ. Ιθάκης σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και τη συσπείρωσή τους , στην κατεύθυνση της καταδίκης της πολιτικής που μετατρέπει σε εμπόρευμα το αγαθό της υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης και τη συμπόρευση όλων στον αγώνα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο τομέα της υγείας. Στη κατεύθυνση αυτή άλλωστε , εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ με επερωτήσεις στη βουλή και παρεμβάσεις σε κυβερνητικά στελέχη για την στελέχωση των δομών υγείας στο νομό και ειδικά στο ΚΥ Ιθάκης.  

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου