Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΘΑΚΗΣ , ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ



Αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι το κοινωφελές ίδρυμα " Διαγνωστικό Κέντρο Ιθάκης " κατέρρευσε οικονομικά λόγω της ανάλγητης πολιτικής της κεντρικής εξουσίας που όχι μόνο φορολογεί τα κοινωφελή ιδρύματα, αλλά τα επιβαρύνει και με διπλάσιο ΕΝΦΙΑ απ΄ότι τα φυσικά πρόσωπα αντί να τα απαλλάσσει για να εκπληρώνουν τον σκοπό τους.

Το Δ.Σ του Διαγνωστικού Κέντρου αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την εκποίηση ενός ημιόροφου διαμερίσματος  ιδιοκτησίας του, ώστε να μπορέσει να παρέχει κοινωφελείς υπηρεσίες όπως προβλέπεται από το καταστατικό του.
Σε αντίθετη περίπτωση όλα τα μέλη του θα παραιτηθούν και την οικονομική διαχείριση ας  την αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών.
Αποτέλεσμα της δεινής οικονομικής θέσης του Διαγνωστικού Κέντρου είναι και η αδυναμία του Κέντρου Υγείας να ανταπεξέλθει ακόμη και στην καθημερινή λειτουργία του, καθώς επί πολλά χρόνια το Διαγνωστικό Κέντρο ήταν ο κύριος οικονομικός αιμοδότης του.
Στη δύσκολη αυτή συγκυρία απευθύνθηκα σε δύο ομογενείς συμπολίτες μας, που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι, και ζήτησα τη δική τους στήριξη.
Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να τους ευχαριστήσω δημόσια καθώς άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μου και καλύπτουν οικονομικά όλες τις λειτουργικές και όχι μόνο ανάγκες που καθημερινά παρουσιάζονται στο Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα να μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίζει τη λειτουργία του.
Τέτοιες ενέργειες δείχνουν την ιδιαίτερη αγάπη που πολλοί ομογενείς, με οικονομική επιφάνεια, έχουν για το νησί τους και τους ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την άμεση ανταπόκριση και την ευαισθησία τους ιδιαίτερα σε θέματα υγείας που αντιμετωπίζει ένα απομονωμένο νησί, ειδικά τον χειμώνα, όπως η Ιθάκη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Κ.Υ ΙΘΑΚΗΣ
ΠΑΞΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου