Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

O ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΣΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ


                                                    ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΑ
Ξεκινάει από το δρόμο της Ανωγής, απέναντι από το σπίτι του Σόρη, διασταυρώνεται με το δρόμο της Μαζούρκας και καταλήγει στο δρόμο των Φρικών, δίπλα από το σπίτι του γιατρού του Κουβαρά. Το «οδόστρωμα» παρουσιάζει ενδιαφέρουσα ποικιλομορφία, καθώς τσιμεντένια κομμάτια του εναλλάσσονται με σύγχρονη πλακόστρωση, χώμα και πέτρες παλιάς «κοπής». Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης καθώς ο Δήμος ενέταξε τμήμα του, που βρίσκεται μεταξύ του δρόμου της Ανωγής και του δρόμου της Μαζούρκας, σε πρόγραμμα τσιμεντόστρωσης. Η μια πλευρά υποστηρίζει την ολοκλήρωση της τσιμεντόστρωσης, και την δημιουργία πρόσβασης οχημάτων για έκτακτη ανάγκη (ασθενοφόρο, πυροσβεστική…), ενώ η άλλη ότι η τσιμεντόστρωση θα καταστρέψει τον παραδοσιακό πλακόστρωτο δρόμο που είναι ιστορικό κληρονομημένο μνημείο…
Μετά τη διαμάχη και τις καταγγελίες που προκάλεσε η απόφαση του Δήμου, αποφασίστηκε το έργο να καθυστερήσει προκειμένου να εξαντληθούν τα όρια της νομιμότητας!!!




Τσιμεντόστρωση από το δρόμο της Ανωγής.

Από εδώ  θα αρχίσει  η τσιμεντόστρωση .


Χωματόδρομος υπό τσιμεντόστρωση.

Συνέχεια με σύγχρονη πλακόστρωση




Παλαιό πλακόστρωτο τμήμα δέκα σκαλιών που καταλήγει στο δρόμο της Μαζούρκας. Εδώ θα τελειώσει η τσιμεντόστρωση που προγραμματίζει ο Δήμος.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΖΟΥΡΚΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΦΡΙΚΩΝ
  (εδώ δεν προβλέπεται τσιμεντόστρωση)


Σύγχρονη πλακόστρωση

Τσιμέντο


Σύγχρονη πλακόστρωση

Παλιά πλακόστρωση


Παλιά πέτρινα σκαλοπάτια τσιμεντοστρωμένα κατά το ήμισυ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου