Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Στη συνάντηση του Δήμαρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Φιαμπόλης και η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου συζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου και συγκεκριμένα
Το ζήτημα των ανασκαφών στον Αρχαιολογικό χώρο στον Αη Θανάση. 
Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το ζήτημα και υποσχέθηκε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και την συνέχιση των ανασκαφών.

Την απρόσκοπτη λειτουργία των αφαλατώσεων μέσω των απαιτούμενων επιχορηγήσεων.
Ο πρωθυπουργός ήταν ήδη ενημερωμένος για το ζήτημα και οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται προγράμματα προώθησης πιλοτικών προγραμμάτων σχετικά με τις αφαλατώσεις, με άλλα κράτη της Ε.Ε.
Την κατάσταση των Μουσείων στο Βαθύ και Σταυρό και την ανάγκη επισκευών τους.
Την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου και ειδικότερα της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει αποδιοργανωθεί.
Ο Δήμαρχος έθιξε το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας που αποτελεί τροχοπέδη για την εξυγίανση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα. Ο  πρωθυπουργός ήταν πολύ εγκάρδιος, χάρηκε για τη συνάντηση με το Δήμαρχο της Ιθάκης την οποία είχε επισκεφτεί το 1990 αποκομίζοντας πολύ καλές εντυπώσεις και δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα κοντά στους μικρούς Δήμους ακούγοντας τα προβλήματά τους και βοηθώντας όπου και όπως μπορεί.  

1 σχόλιο: